Industry

Aeroportul Baltimore / Washington (BWI), posibila destinatie TAROM in SUA?

Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a vorbit despre reluarea zborurilor lung-curier spre Statele Unite si China (Shanghai, din informatiile noastre). Daca revine peste Atlantic, unde va zbura TAROM in SUA?

Unele voci afirma ca aeroportul Baltimore / Washington (BWI) ar fi fost luat in calcul de TAROM pentru reinceperea zborurilor lung-curier spre SUA, probabil cu 777. Revenirea la New York JFK, unde TAROM a fost prezent 30 de ani, este aproape imposibila din cauza lipsei slot-urilor. Ramane Newark (EWR), insa si acolo este aglomeratie.

Aeroportul BWI se afla la 16 km de Baltimore, 51 km de Washington DC si 273 km de New York, aparand si in cateva filme: Tacerea Mieilor, Goldfinger, Broadcast News si Armata celor 12 maimute. Cum ar putea ajunge pasagerii romani la New York daca TAROM va ateriza pe BWI?

Pe langa inchirierea unui automobil, din BWI la NYC se poate ajunge si cu trenul (Amtrak ofera numeroase curse / zi, cea mai rapida fiind doua ore si 25 de minute – vezi mai jos), dar si cu avioanele companiei Delta Air Lines, coleg cu TAROM in alianta SkyTeam. Momentan, operarea pe BWI ramane doar un zvon. Vom vedea daca se adevereste sau nu. Foto main: George Macasoi + BWI airport.

Leave a Reply