Industry

A380-ul Malaysia Airlines, aproape gata

alt

Airbus a început asamblarea finală pentru primul A380 Malaysia Airlines. Livrările celor 6 A380-uri comandate de companie vor începe în 2012.

Airbus-ul A380 Malaysia Airlines a intrat pe ultima sută de metri a procesului de producție în uzina de la Tolouse Blagnac (Franța). Asamblarea finală constă din 5 faze. La prima stație de lucru sunt montate fuselajul anterior, central și posterior, respectiv aripile și coada” avionului. Ulterior, aeronava este mutată la a doua stație de lucru, unde se fac testele generale asupra sistemelor electrice și hidraulice. Tot aici sunt efectuate teste asupra părților mobile și trenurilor de aterizare, fiind instalate și motoarele.

În timpul celei de-a treia etape au loc testele finale la sol și primele teste ale propulsoarelor în facilitățile dedicate din afara clădirii principale. A patra fază prevede zborul aparatului la Hamburg (Germania), unde interiorul este instalat. În ultima parte a procesului de producție Airbus-ul A380 Malaysia Airlines va fi vopsit în livery-ul companiei. Malaysia Airlines a comandat 6 Airbus-uri A380, livrările urmând să înceapă în 2012.

Leave a Reply