Industry

A 26-a baza Wizz Air a fost deschisa astazi la Chisinau

By 28-03-2017 March 30th, 2017 No Comments

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, sărbătoreşte astăzi un eveniment important: deschiderea celei de-a 26-a baze a companiei în Chişinău, Republica Moldova.

WIZZ a alocat bazei de pe aeroportul local o aeronavă Airbus A320, ce va opera şapte rute la preţ redus, inclusiv cele două noi curse spre Berlin şi Barcelona. În cadrul ceremoniei de deschidere, WIZZ va aniversa astăzi şi sărbătorirea a 500.000 de pasageri transportaţi pe rutele sale cu preţ redus din Chişinău, iar pasagerul norocos cu acest număr a călătorit de la Roma şi fost premiat de către WIZZ, la sosire, cu un bilet dus-întors. Baza stabilită la Chişinău reprezintă o investiţie de 99 de milioane de dolari a companiei în Moldova şi crearea a 36 de locuri de muncă directe în cadrul WIZZ. Echipajul local Wizz Air este instruit la cele mai înalte standarde şi oferă o experienţă specială pasagerilor pe oricare dintre zborurile WIZZ. Noua aeronavă alocată astăzi aeroportului va susţine operaţiunile Wizz Air pe noile rute atât de aşteptate de pasagerii de la Chişinău, spre Berlin şi Barcelona, fiecare cu două zboruri săptămânale şi va permite companiei să crească numărul de zboruri săptămânale pe rutele deja existente spre Bologna şi Veneţia.

În 2016, aproape 225.000 de pasageri Wizz Air din Moldova s-au bucurat de preţurile scăzute, de sistemul de rezervare facil şi de serviciile excelente la bordul aeronavelor, ceea ce înseamnă o creştere dcu 54%, precum şi susţinerea a 169 de locuri de muncă indirecte în cadrul operaţiunilor aeroportuare, transportur şi turism. Cu peste 350.000 de locuri la vânzare în 2017, ceea ce reflectă o creştere cu 43% de la an la an, Moldova devine a 14-a ţară în care WIZZ are baze operaţionale. WIZZ a început să opereze rutele sale cu tarife scăzute din Chişinău în septembrie 2013, fiind pionierul standardelor înalte de calitate, al celor mai scăzute tarife de pe piaţă, cu o creştere treptată a reţelei sale din regiune, precum şi oferirea de oportunităţi cu adevărat accesibile pentru transportul aerian. Pe parcursul ultimilor 4 ani, Wizz Air a transportat mai mult de 500.000 de pasageri pe rutele sale cu tarif scăzut din Chişinău, subliind încă o dată angajamentul faţă de ţară, prin stimularea turismului local şi industriei de aviaţie, dar şi prin consolidarea legăturilor comerciale între ţări. Pasagerii care îşi planifică vacanţa sau o escapadă de tip city-break pe oricare dintre cele şapte destinaţii populare spre patru ţări disponibile din Chişinău îşi pot rezerva biletele de pe wizzair.com de la doar 29,99 de euro / segment.

Screen Shot 2017-03-28 at 15.22.05

Prezentă la o conferinţă de presă în Chişinau, Tamara Vallois, Wizz Air Head of Communications a declarat: ”Suntem mândri să sărbătorim deschiderea celei de-a 26-a baze WIZZ, în Republica Moldova. În 2013 am introdus tarifele scăzute ale companiei nostre la Chişinău şi de atunci am transport 500.000 de pasageri pe rutele WIZZ cu tarife scăzute, am stimulat industriile de turism local şi de aviaţie şi am consolidat relaţiile de afaceri dintre Moldova şi restul Europei. Noua noastră bază de pe aeroportul din Chişinău a creat un număr important de locuri de muncă la WIZZ, dar şi la partenerii noştri, şi, în acelaşi timp a adus, şi mai multe oportunităţi în Moldova prin cele şapte rute populare spre patru ţări din Chişinău. Ne-am angajat să le oferim pasagerilor din Moldova şi mai multe oportunităţi de călătorie în Europa, la preţuri scăzute WIZZ, prin colaborarea bună cu aeroportul din Chişinău. Echipajul nostru local şi dedicat va asigura o experienţă excelentă de călătorie la bordul aeronavei Airbus A320 fiecărui pasager.”

“Astăzi suntem martorii unui eveniment important în dezvoltarea aeroportului din Chişinău. Deschiderea bazei Wizz Air demonstrează încă o dată că aeroportul nostru devine din ce în ce mai important în industria de aviaţie. O bază operaţională înseamnă şi mai multe zboruri spre diferite oraşe din Europa, ceea ce va stimula piaţa de muncă locală din aviaţie şi turism. Avia Invest este nerăbdatoare să îşi extindă oferta cu şi mai multe rute de pe aeroportul din Chişinău”, afirmă directorul general al aeroprtului din Chişinău, Petru Jardan.

Leave a Reply