Industry

A 26-a baza easyJet a fost deschisa la Amsterdam Schiphol

Pentru a marca deschiderea bazei, easyJet a adus la Amsterdam Airbus-ul A319 vopsit in livery special, cu lalele pe fuzelaj si cuvantul “Amsterdam” sub cockpit.

La deschiderea bazei a participat inclusiv CEO-ul easyJet, Carolyn McCall, care a venit de la Londra Luton la bordul avionului respectiv. Momentan, 3 aeronave easyJet vor fi bazate la Schiphol, a patra urmand sa se alature bazei in octombrie. In 1996, Schiphol a fost prima destinatie easyJet din afara Marii Britanii. In prezent, operatorul low-cost zboara la Amsterdam de 108 ori / saptamana (216 zboruri). easyJet a anuntat si zboruri din Amsterdam spre Milano Linate, ruta ideala pentru pasagerii business.

Dupa deschiderea bazei, easyJet va oferi zboruri din Amsterdam spre 9 destinatii noi, inclusiv Hamburg, Venetia, Toulouse, Nisa, Olbia si Dubrovnik. Astfel, numarul oraselor deservite de easyJet din Amsterdam creste la 29. Inmatriculat G-EZDN, Airbus-ul A319 pe care “au crescut” lalele a fost livrat pe 8 august 2008 si ofera 156 de locuri. Propulsia este asigurata de motoare CFMI CFM56-5B5/3. Aeronava este vopsita in noul livery easyJet, prezentat pe 3 februarie 2015.

Foto: easyjet, @hanshubers, Paola Baldacci, @bergfrans.

IMG_0939 IMG_0938 IMG_0941

Leave a Reply