Industry

787 British Airways a efectuat primul zbor

By 09-06-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Sâmbătă, 8 iunie, Dreamliner-ul British Airways G-ZBJB a decolat pentru prima dată de pe aeroportul Paine Field al uzinei Boeing din Everett, lângă Seattle. Zborul ZA451 a decurs conform planului.

Cititorii fideli Aeronews au remarcat deja că vorbim despre Dreamliner-ul British Airways înmatriculat G-ZBJB și nu G-ZBJA, pe care l-am prezentat în livery complet – în premieră națională – aici. Produs înaintea 787-ului care a efectuat primul zbor sâmbătă, 8 iunie, Dreamliner-ul G-ZBJA isi asteaptă randul să fie modificat de Boeing la nivelul bateriilor Li-Ion, conform directivei FAA. De-abia după upgradarea bateriilor și primirea aprobării pentru zbor primul 787 British Airways construit se va ridica de la sol. Acesta este motivul pentru care primul zbor 787 British Airways a fost efectuat de G-ZBJB.

Așa cum ne spunea și Emil Delibashev în interviul acordat Aeronews, British Airways va fi prima companie aeriană premium din lume și singura din Europa care va oferi simultan zboruri atât cu Airbus A380, cât și cu Boeing 787 Dreamliner. Compania trebuie să primească primul super jumbo la începutul lunii iulie, alte două A380-uri urmând să intre în flota British Airways până la sfârșitul acestui an. Data livrării primului 787 Dreamliner BA nu a fost încă stabilită, dar este de așteptat ca între cele două livrări – primul A380 și primul 787 British Airways – să fie cel puțin o lună distanță.

Pentru configuratiile A380-urilor și Boeing-urilor 787 British Airways click aici. Orarul zborurilor A380 BA este disponibil aici iar preturile din Romania pentru ruta inaugurala, aici.

http://www.youtube.com/watch?v=AHKbx-s3Dy0

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply