Industry

Boeing 787 a revenit în serviciul comercial!

By 27-04-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Ethiopian Airlines este prima linie aeriană din lume care a reintrodus Dreamliner-ul în serviciul comercial. Zborul a avut loc pe 27 aprilie între Addis Ababa și Nairobi (Kenya).

Aeronews v-a informat încă de acum două zile despre faptul că Ethiopian va opera primul zbor comercial cu Dreamliner după ridicarea interdicției impuse pe 16 ianuarie. Zborul 801 a decolat din Addis Ababa (ADD) la 09:45 și a aterizat la Nairobi (NBO) putin inainte de miezul zilei. Mâine, 28 aprilie, companiile japoneze All Nippon Airways și Japan Airlines – cei mai mari operatori de Dreamliner din lume – vor începe zborurile-test cu 787-urile din flotă.

LOT Polish Airlines a anunțat că va relua zborurile comerciale cu 787 Dreamliner pe 5 iunie in timp ce United, singurul operator american de 787, vrea sa-l reintroduca in serviciul comercial pe 31 mai. Boeing estimează că upgradarea bateriilor Li-Ion la toate cele 50 de Dreamlinere aflate în serviciul comercial va fi completată până la mijlocul lunii mai. Oficialii Boeing au afirmat că de la mijlocul anului compania este gata să producă 7 Dreamliner-uri lunar, cifra urmând să crească la 10 unităti / lună până la sfârșitul anului.

Iată ce companii aeriene operează zboruri cu 787 Dreamliner și câte unități au fiecare în flotă: ANA All Nippon Airways (17), Air India (6), Ethiopian Airlines (4),  JAL Japan Airlines (7), LAN Airlines (3), LOT Polish Airlines (2), Qatar Airways (5), United Airlines (6). Fotografii de la zborul de pe 27 aprilie sunt disponibile aici.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=ccSJRrE-IYE

alt

Leave a Reply