Industry

28,6 milioane lei, pierderea TAROM in primul semestru

La o zi dupa ce in presa au aparut articole legate de acest subiect, TAROM trimite un comunicat de presa din care aflam situatia financiara a companiei.

“TAROM a incheiat primul semestru cu o pierdere de 28,6 mil. RON, in vreme ce bugetul de venituri si cheltuieli prevedea, pentru aceeasi perioada, o pierdere de 3,4 mil. RON. Pierderea de 49,9 mil RON inregistrata la finalul primului trimestru a fost redusa la jumatate pe parcursul trimestrului II, astfel incat la finalul primului semestru pierderea totala este de 28,6 mil. RON. Trebuie spus ca, in domeniul aviatic, primul trimestru al anului este cel mai slab si ca, in aceasta perioada, companiile aeriene inregistreaza cele mai reduse venituri.

Pierderi neprevazute au fost generate in special de problemele tehnice care au condus la anularea sau intarzierea anumitor curse, determinand astfel plata unor penalitati neplanuite si reducerea veniturilor, fapt care a avut un impact semnificativ asupra cifrelor finale. Performanta slaba a fostei conduceri executive in perioada ianuarie – martie 2016 a avut de asemenea un impact negativ asupra rezultatelor financiare. De altfel, acesta a fost si unul din motivele pentru care, in martie, Consiliul de Administratie a decis sa faca schimbari in echipa de management.

În prezent, noua echipa de conducere a TAROM si Consiliul de Administratie au demarat procedurile necesare pentru modernizare flotei, eficientizarea operatiunilor, imbunatatirea serviciilor, deschiderea de noi rute si conturarea unei noi strategii de marketing care sa atraga mai multi pasageri. Este binecunoscut faptul ca a doua jumatate a anului este cea mai profitabila in aviatie, acoperind sezonul de varf pe timpul verii si luna decembrie. Avand in vedere acest lucru si masurile de mai sus vizate de conducerea TAROM, suntem increzatori ca, la final de an 2016, nivelul pierderilor nu va depasi suma prevazuta in bugetul aprobat de Guvern, si anume 6,9 mil. RON.” Foto: Viorel MG.

Leave a Reply