Industry

200 de aeronave pentru Delta

alt

Potrivit Reuters, Delta Air Lines va plasa spre sfârșitul acestui an o comandă de până la 200 de aeronave de dimensiuni mici și medii.

Potrivit CEO-ului Richard Anderson, compania își îndreaptă atenția spre toți producătorii de aeronave. Prin comanda respectivă, Delta Air Lines vrea să înlocuiască aeronavele mai vechi și mai puțin eficiente din flotă. Din aceasta fac parte, printre altele, 167 Boeing-uri 757-200, cu o vârstă medie de peste 18 ani, și 117 exemplare MD-88, cu o vârstă medie de 21 de ani. Delta are deja aeronave din familia Boeing 737 și Airbus A320, fiind de așteptat să primească o ofertă extrem de tentantă din partea francezilor pentru A320neo. 

În ceea ce privește aeronavele wide-body din flotă, 170 la număr, utilizate la zborurile lung-curier, CEO-ul Delta Air Lines a declarat că nu se prevede schimbarea lor în viitorul apropiat. “Aeronavele respective au o vârstă medie de 12 ani și o durată de exploatare estimată la 30 de ani”, a argumentat Richard Anderson. Totodată, Delta Air Lines a anunțat că a cumpărat 3,5% din acțiunile AeroMexico plătind 65 de milioane de dolari.

Leave a Reply