Uncategorized

13 martie, zborul 370. Oficialii americani cred ca Boeing-ul 777 a ajuns la Oceanul Indian.

alt

Dupa ce au analizat cele pachetele de date trimise automat de avion catre Rolls-Royce, producatorul motoarelor Trent 800, investigatorii americani cred ca avionul a mai zburat inca 4 ore dupa ultimul contact radar.

UPDATE 19:00 A ajuns Boeing-ul 777 disparut in urma cu 6 zile pana la Oceanul Indian? Oficialii americani sunt de parere ca avionul s-ar fi putut prabusi in Oceanul Indian, dupa ce a mai zburat inca 4 ore de la disparitia de pe radar, drept pentru care vor trimite acolo distrugatorul USS Kidd sa inceapa cautarile. “Acesta va ajunge la destinatie in 24 de ore”, a afirmat un oficial al Pentagonului.

UPDATE 13:30 In cadrul unei noi conferinte de presa, oficialii malaezieni au negat faptul ca Boeing-ul 777 ar mai fi zburat inca 4 ore dupa ultimul contact radar. In plus, informatiile potrivit carora avionul ar fi trimis doua pachete de date catre Rolls-Royce si Boeing “nu sunt exacte”. Referindu-se la imaginile din satelit ce ar arata parti din avionul disparut, oficialii malaezieni spun ca difuzarea lor a fost o greseala si ca acele obiecte nu au legatura cu Boeing-ul 777-200ER Malaysia Airlines.

UPDATE 09:00 Daca ar fi zburat inca 4 ore (5 ore, in total), avionul ar fi acoperit inca 4075 km (2200 mile nautice) daca ne raportam la viteza de croaziera, putand ajunge pana la Oceanul Indian, granita cu Pakistan sau chiar marea Arabiei. Specialistii americani in contra-terorism nu exclud posibilitatea ca pilotul sau altcineva – posibil atacatori aflati la bord – sa fi deturnat avionul catre o anumita destinatie dupa ce i-au oprit transponderul pentru a nu putea fi detectat. Inca nu este clar daca investigatorii americani au indicii legate de terorism sau spionaj. Pana acum, acestia nu au spus ca ar fi vorba despre un act terorist, dar nici nu au exclus posibilitatea. O sursa apropiata investigatiei crede ca avionul a fost deturnat pentru a fi folosit la altceva. Rolls-Royce nu a comentat noua ipoteza.

alt

12 MARTIE, 23:30 A fost Boeing-ul 777 Malaysia Airlines cuprins de flacari in zbor? Michael McKay, un lucrator pe o platforma de foraj din sud-estul Vietnamului, asta sustine. McKay le-a trimis acum cateva zile o scrisoare autoritatilor din Malaezia si Vietnam, dar nu este sigur ca acestia au primit-o. Ea a ajuns si in posesia reporterului Bob Woodruff de la ABC. McKay sustine ca a vazut, timp de 10-15 secunde, un avion care zbura in flacari. Angajatorul lui McKay a spus ca scrisoarea nu este o facatura.

UPDATE 22:00 BBC a difuzat 3 fotografii facute din satelit. Oficialii chinezi cred ca ele sunt parti din Boeing-ul 777-200ER Malaysia Airlines disparut. Obiectele au au fost descoperite la 227 km de ultima pozitie cunoscuta a aeronavei. Chinezii estimeaza ca cele 3 obiecte descoperite din satelit au dimensiunile 13×18 m, 14×19 m si 24×22 metri.

alt

Leave a Reply