Uncategorized

Zborul MH370, update 27 mai: datele satelitilor Inmarsat au fost facute publice

By 27-05-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Pe 27 mai, autoritatile malaeziene au facut publice datele satelitilor Inmarsat cu ajutorul carora au refacut traseul Boeing-ului 777-200ER Malaysia Airlines disparut pe 8 martie, zborul MH370 Kuala Lumpur – Beijing. Aeronews va prezinta documentul.

Realizat de Inmarsat (Marea Britanie), documentul contine 47 de pagini de date plus observatii din partea companiei britanice. Publicarea acestuia va permite acum expertilor si consultantilor din exterior sa examineze datele si sa incerce posibile explicatii. Date care nu au reusit, totusi, sa indice pozitia finala a Boeing-ului 777 disparut pe baza ultimelor comunicatii ACARS (Aircraft Communications and Reporting Addressing System). Se crede ca Boeing-ul 777-200ER s-a prabusit undeva in Oceanul Indian, la vest de Australia.

Datele incep pe 8 martie, putin dupa miezul noptii in Kuala Lumpur, cu un raport “Log-on/Log-off Acknowledge”. Dupa 30 de pagini de transmisii obisnuite, documentul Inmarsat indica ultimul mesaj cunoscut “Ground to Air DATA-2 ACARS” la ora locala 02:07 (fusul orar malaezian). Transmisia finala din partea aeronavei vine in dimineata zilei de sambata, 8 martie, la 40 de minute dupa decolarea din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing.

Prezentarea publica a documentului face parte din efortul de a oferi mai multa transparenta tragicului eveniment care a dus la disparitia a 227 de pasageri, majoritatea chinezi, si 12 membri ai echipajului. Intre timp, Australian Transport Safety Bureau (ATSB) se pregateste sa intensifice cautarile avionului disparut. Australienii estimeaza ca acestea ar putea dura pana la 12 luni, o arie de pana la 60.000 kmp urmand sa fie cercetata cu scopul de a gasi resturi si epava aeronavei. Click aici pentru sectiunea dedicata zborului MH370. Raportul preliminar este disponibil aici.

Leave a Reply