Industry

Wizz Air: 15 milioane de pasageri in Bucuresti

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, sărbătoreşte astăzi 15 milioane de pasageri transportaţi pe rutele sale la preţ redus din Bucureşti.

Mai mult decât atât, WIZZ a înregistrat în primul trimestru din 2017 un nou record de pasageri, cu o creştere mai mare de 34% față de perioada similară a anului trecut. Norocosul pasager WIZZ cu numărul 15 milioane a călătorit de la Roma Ciampino spre Bucureşti şi a fost întâmpinat la sosire de către reprezentanţii companiei cu un bilet dus – întors pe oricare dintre destinațiile companiei de pe aeroportul Otopeni.

Wizz Air, pionierul calităţii şi al preţurilor reduse în România încă din 2006, continuă să îşi extindă operaţiunile în ţară şi să aducă şi mai multe oportunităţi de călătorie la costuri scăzute pentru pasageri. De la începutul anului 2017, aproape 932.000 de pasageri s-au bucurat de preţurile reduse WIZZ şi de serviciile excelente la bordul aeronavelor pe toate rutele din Bucureşti, ceea ce reprezintă o creştere de peste 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pasagerii ce călătoresc pe rutele WIZZ din Bucureşti au posibilitatea să descopere 46 de destinaţii, spre 19 ţări, de-a lungul Europei şi nu numai, inclusiv cea mai nouă rută spre Varşovia, ce va începe din 30 iunie. WIZZ oferă acum bilete de la 19 RON, ceea ce subliniază angajamentul său de a oferi călătorii accesibile din şi către România, pentru și mai mulți pasageri.

Ca lider al liniilor aeriene din România, Wizz Air a încheiat recent primul trimestru din 2017 cu un nou record de pasageri, o expansiune masivă a operaţiunilor şi a reţelei sale locale cu preţuri scăzute. În cele trei luni din 2017, aproape 1,45 milioane de pasageri au călătorit cu WIZZ pe mai mult de 130 de rute cu preţuri scăzute din România, inclusiv pe cele 13 noi rute care au început în acest an de pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Craiova, Suceava şi Bucureşti. Cu o creştere de mai mult de 34% în ceea ce priveşte numărul de călători din ţară, Wizz Air îşi consolidează poziţia, fiind prima opţiune a pasagerilor din România. În acelaşi timp, factorul de încărcare de-a lungul întregii reţele WIZZ a crescut cu mai mult de 7,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 85,4% la 92,8% (în 2017).

De la începutul acestui an, WIZZ a sprijinit mai mult de 1.000 de locuri de muncă în industriile asociate şi a stimulat sectoarele de turism şi de business de-a lungul întregii ţări. Flota Wizz Air în România este acum formată din 21 de aeronave Airbus A320, inclusiv 5 Airbus A321 noi şi moderne, cu 230 de locuri, cea mai eficientă aeronavă comercială cu un singur culoar a momentului, ceea ce reprezintă o investiţie de mai mult de 2,1 miliarde de dolari dîn România. Operând de la şapte baze, cu mai mult de 750 de angajaţi locali, WIZZ rămâne dedicată pasagerilor din România prin oferirea celor mai mici preţuri, a celei mai bune experienţe de călătorie, dar şi prin crearea de noi oportunităţi de transport. La ora actuală, compania oferă 56 de destinaţii în 20 de ţări, cu un total de 134 de rute la vânzare de pe 10 aeroporturi din România, inclusiv cele mai noi operaţiuni din Craiova spre Tel Aviv şi din Bucureşti spre Varşovia, ce vor începe din iunie. Echipajul dedicat şi prietenos este nerăbdător să îi întâmpine la bordul aeronavelor pe şi mai mulţi pasageri care au posibilităţi nenumărate de a descoperi, la cele mai mici preţuri WIZZ, Europa şi nu numai.

Sorina Ratz, Communications Manager la Wizz Air, declară: ”Wizz Air sărbătoreşte astăzi un reper important în Bucureşti, alături de rezultate remarcabile şi un nou record de pasageri, în primul trimestru din acest an. După mai mult de zece ani de operaţiuni de succes de pe Aeroportul Internațional Henri Coadă, 15 milioane de pasageri au fost transportaţi de WIZZ în reţeaua sa cu preţuri scăzute din București. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, expansiunea şi investițiile constante au creat noi oportunități de călătorie accesibile pentru călătorii noștri, ceea ce face ca numărul de pasageri să ajungă la aproape 1,45 milioane, cu o creștere de peste 34% în primul trimestru al anului 2017, în România. Ca principala linie aeriană din Bucureşti, Wizz Air se angajează să ofere oportunităţi de călătorie alături de servicii de bord excelente pentru şi mai mulţi pasageri, pe cele 46 de rute disponibile de pe aeroportul Otopeni, cu preţuri scăzute ce încep de la 19 RON. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul cu Aeroportul Internațional Henri Coandă și rămânem dedicați şi în viitor creării de noi oportunități interesante pentru pasageri”.

Leave a Reply