Industry

Noile cabine Etihad Airways A380 si B787

By 04-05-2014 February 1st, 2015 No Comments
alt

Pe 4 mai, in cadrul unui eveniment ce a avut loc in Abu Dhabi, Etihad Airways a prezentat noile clase First, Business si Economy ce vor debuta pe A380 si B787 plus o premiera mondiala. Noile produse au fost prezentate cu ajutorul lui Danii Minogue, ambasadoare de brand Etihad.

The Residence

In premiera mondiala, Etihad Airways a prezentat Resedinta, un spatiu exclusivist situat peste First Class ce ofera conditii similare cu cele regasite intr-un business jet. Certificata de European Aviation Safety Agency (EASA), The Residence va fi oferita doar pe A380, fiind amplasata pe puntea superioara. O premiera mondiala in domeniu, Resedinta poate fi ocupata de una sau doua persoane si propune un living-room, o dormitor dublu si baie cu cabina de dush. Oaspetii Resedintei vor beneficia si de propriul majordom pregatit de Savoy Butler Academy din Londra. Fiecare din cele 10 Airbus-uri A380 comandate de Etihad va oferi o ambianta diferita in Resedinta, cu culori si motive individualizate. De asemenea, oaspetii The Residence vor avea la dispozitie si o echipa dedicata VIP Travel Concierge, care se va ocupa de toate detaliile calatoriei (transportul la sol, meniuri, rezervare de hotel, etc). Pretul unui zbor dus Abu Dhabi – Londra in The Residence? 15.400 de euro.

Un album dedicat noilor cabine Etihad, pe pagina Aeronews de Facebook.

alt

Apartamentele First Class A380, 9 la numar

Amplasate pe puntea superioara, ele vor fi configurate 1-1, oferind astfel singurul layout din industrie cu un singur culoar la First Class. Fiecare apartament dispune de o usa glisanta inalta de 1,62 metri, un fotoliu si un otoman (ambele cu tapiterie din piele Poltrona Frau) ce devine pat complet orizontal lung de 2,04 metri. Apartamentul First, ce are o amprenta cu 74% mai mare decat a actualei cabine First, ofera si un mini-bar, oglinda si TV ajustabil pentru a permite vizionarea atat de pe fotoliu, cat si din pat. Pasagerii First pot folosi si baia cu cabina de dus.

Apartamentele First Class B787, 8 la numar

First Class-ul pentru 787 Dreamliner aduce un layout 1-2-1 si un culoar curbat, o premiera in industrie. Fiecare apartament dispune de fotoliu si otoman, cu tapiterie din piele Poltrona Frau, otomanul devenind pat complet plat cu o lungime de 2,04 metri. Pe locurile centrale, cotierele se retrag si apartamentele pot fi unite pentru a crea un pat dublu. Alte dotari: mini-bar si TV-uri cu ecrane de 24 inci (60 cm).

alt

Noul Business Class, A380 si B787

Acesta va oferi cu 20% mai mult spatiu decat actuala clasa Business Etihad. Cu un layout 1-2-1, studiourile Business ofera acces la culoar, fotoliile devenind paturil complet plate cu o lungime de 2,04 metri. La A380, noua clasa Business va fi dispusa pe puntea superioara, impreuna cu Resedinta si First Class.

The Lobby, Airbus A380

Dedicat pasagerilor First si Business Class, lobby-ul este format dintr-un lounge si un bar unde calatorii premium se pot relaxa si socializa. In acest spatiu regasim o canapea semi-circulara, un TV cu ecran de mari dimensiuni si o masa. TV-ul dispune de intrare USB, astfel ca poate fi folosit pentru partajarea continutului de pe alte dispozitive. De asemenea, TV-ul din lobby poate fi programat sa redea canalele Live TV Etihad Airways cu evenimente sportive sau de alt gen.

Noile scaune Economy Smart, A380 si B787

Ofera tetiere ergonomice, fixe, dar si ajustarea suportului lombar pentru ca pasagerii sa-si gaseasca pozitia ideala. Fiecare scaun dispune de un ecran de 11 inci (27 cm) si intrari pentru redarea continutului de pe gadget-urile personale. Toate clasele de calatorie vor beneficia de sistemul de divertisment la bord Panasonic eX3, cu peste 750 de ore de continut, Etihad Airways fiind clientul de lansare pentru acesta. Airbus-urile A380 Etihad vor oferi conectivitate mobila si Wi-Fi, in timp ce Boeing-urile 787 vor avea doar Wi-Fi. In urmatorii 4 ani, noile First, Business si Economy vor fi introduse si pe restul flotei lung-curier.

Click aici pentru primele destinatii A380 si B787 Dreamliner Etihad Airways, anuntate pe 4 mai.

alt

Leave a Reply