Industry

VIDEO: Incident Thomson Cook A330-200

alt

Motorul drept al unui Airbus A330-200 care se pregătea să decoleze de la Manchester spre Punta Cana a suferit o avarie mecanica. Din fericire, piloții au reușit anularea decolării în ultimul moment.

Incidentul a avut loc luni, 24 iunie, iar pe YouTube au început să apară clipuri care au surprins momentul. Airbus-ul A330-200 (înmatriculat G-OMYT) Thomas Cook care efectua zborul 314 spre Punta Cana (Republica Dominicană) rula pe pista aeroportului Manchester în vederea decolării. Totul a decurs normal până când motorul din dreapta a suferit o avarie mecanica la o viteză de 110 noduri, potrivit Aviation Herald.

Avionul nu atinsese încă viteza de decolare V1 (denumită și viteza de decizie), astfel că piloții au avut loc suficient pentru anularea decolării și oprirea în siguranță a avionului pe pista 23R. La fața locului și-au făcut imediat apariția echipajele de urgență și personalul medical, dar și unitățile de pompieri. Nici unul dintre cei 325 de pasageri și membri ai echipajului nu a fost rănit, zborul continuând câteva ori mai târziu după ce pasagerii s-au îmbarcat într-o altă aeronavă Thomas Cook.

http://www.youtube.com/watch?v=PS1YAX70edc

Leave a Reply