Industry

VIDEO: Cele mai inghesuite Boeing-uri 787

alt

Scoot, divizia low-cost Singapore Airlines, a oferit informații despre configurația Boeing-urilor 787-9 Dreamliner pe care le va primi în acest an. Pe scurt, layout-ul nu e deloc “aerisit”!

Scoot a anunțat cea mai înghesuită configurație pentru Dreamliner de până acum. Concret, Boeing-urile 787-9 Scoot vor oferi 35 de locuri la Premium Economy (layout 2-3-2), respectiv nu mai puțin de 340 locuri în Economy (3-3-3). E drept, vorbim despre versiunea 787-9, mai lungă decât actualele 787-8, dar chiar și așa spațiul din Economy a intrat la apă. Dacă ne uităm la capacitatea maximă a Dreamliner-elor Scoot, 375 de pasageri, aceasta se apropie de cea folosită de unele companii pe Boeing-urile lor 777-300.

Istoria ne-a arătat, mai ales în cazul operatorilor low-cost, că tarifele reduse cer sacrificii. Totusi, unii analiști se întreabă dacă nu cumva Scoot a mers prea departe cu această configurație, care va fi utilizată pe rute mediu- și lung-curier. Expertul australian în aviație Ben Sandilands comentează: “Cu 375 de locuri, mult peste ceea ce a gândit Boeing pentru clasa Economy cu layout 2-4-2, Scoot întinde coarda prea tare, până la limita durerii”.

Scoot a comandat 20 de Dreamlinere si va fi al doilea operator de 787-9 din lume dupa Air New Zealand, clientul de lansare. Primul dintre cele 10 Boeing-uri 787-9 va sosi în noiembrie 2014, în timp ce 10 unități 787-8 (330 de pasageri) vor începe să intre în flota companiei de la jumătatea anului viitor. Pe măsură ce Dreamlinerele vor intra în serviciul comercial, actualele Boeing-uri 777 (preluate de la SIA) vor fi retrase din uz. Principalele rute Scoot leagă Singapore de Australia, China, Coreea de Sud, Taipei (Taiwan) și Japonia. Momentan, operatorul low-cost nu intenționează să zboare spre SUA sau Europa.

http://www.youtube.com/watch?v=ip-ptbWDwRE

Leave a Reply