Industry

VIDEO / Boeing Microlattice, cel mai usor material produs vreodata

Poate sta pe o papadie fara sa o distruga. Acesta este Microlattice. Cu 99,99% aer, vorbim despre cel mai usor material din istorie. Well done, Boeing!

Realizata din tuburi goale, interconectate, de 1000 de ori mai subtiri decat firul de par al omului, structura 3D “open-cellular” poate fi suporta forte uriase fara sa se rupa si este extrem de flexibila. Nu este greu sa ne imaginam un viitor in care Microlattice va fi folsit la interiorul aeronavelor, reducand substantial masa proprie a acestora si, implicit, consumul de carburant cu un plus pe partea performantelor dinamice.

Sophia Yang, cercetator la HRL Laboratories – care au lucrat cu Boeing la acest proiect – compara Microlattice cu un os: rezistent la exterior, dar aproape gol pe dinauntru. Rezulta astfel un material puternic si usor in acelasi timp. O alta comparatie facuta de Yang pentru a ilustra proprietatile revolutionare ale Microlattice: un ou aruncat de la etajul 25. Pentru a rezista impactului cu solul, oul trebuie invelit in numeroase folii de plastic cu bule de aer. Daca l-am insera in Microlattice, cantitatea de material necesara in jurul lui ar fi mult mai mica. Enjoy the video!

Leave a Reply