Industry

VIDEO: Asistenti virtuali la Henri Coanda

alt

In aceeasi zi in care Aeronews.ro a implinit 3 ani, pe 4 martie, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a introdus asistenti virtuali in terminalul Plecari pe Henri Coanda, a lansat noul site Bucharest Airports, dar si alte canale social media.

Aeroportul International Henri Coanda devine astfel primul aeroport din Europa de Est care propune asistenti virtuali. Hologramele respective pot fi regasite si in alte aeroporturi din Europa, Asia si Statele Unite, cateva exemple fiind Londra (Luton), Birmingham, Paris (Orly), New York JFK, La Guardia si Newark sau Boston. Amplasati in terminalul Plecari (doi in partea veche si unul in partea noua), acesti asistenti virtuali creează iluzia unei persoane reale care interacţionează audio si video cu pasagerii, transmitându-le informatii necesare călătoriei. Concret, exista doua mesaje care sunt redate in permanenta, unul in romana si altul in engleza (fiecare de 2,5 minute) cu informatii despre controlul de securitate, ce obiecte au voie pasagerii sa ia in bagajul de mana, obiectele interzise si alte prevederi din domeniu. Fata de mesajele scrise sau cele audio, aceasta modalitate asigura un grad mai mare de receptivitate, arata studiile efectuate in randul calatorilor.

In faza urmatoare se doreste ca pasagerii sa poata interactiona cu acesti asistenti virtuali prin apasarea unor butoane sau atingerea ecranului. Astfel, hologramele ar putea oferi şi informaţii despre curse şi drepturile pasagerilor sau orice alte informaţii care ar putea fi livrate printr-un mesaj clar şi consistent, în mai multe limbi de circulaţie internaţională. Prin introducerea proiectului „Asistent Virtual” în Aeroportul Internațional Henri Coandă București se urmărește fluidizarea fluxurilor de pasageri, prin informarea acestora asupra regulilor și procedurilor de securitate care trebuie respectate în aeroport.

Cu ocazia conferintei de presa ce a avut loc in aeroport am intalnit si persoana din spatele hologramei. Este vorba despre Ancuta Melania Galice, angajata a Departamentului de Comunicare CNAB, care a fost selectata pentru acest “rol” in urma mai multor probe de dictie si prezenta scenica. La concursul organizat in acest sens au participat 15 femei si barbati, angajati ai aeroportului. Costurile implementarii asistentilor virtuali se ridica la 24.000 de euro.

alt

Noul portal www.bucharestairports.ro

Lansat oficial pe 4 martie, noul portal aduce un design modern, o navigare usoara si meniuri structurate intuitiv, cu informatii complexe. Arhitectura de conținut flexibilă permite dezvoltarea și găzduirea de aplicații de interes pentru public: module de rezervări și plăți online, sondaje și alte aplicații interactive. Intr-o saptamana, site-ul – modular si scalabil – va fi optimizat si pentru navigarea pe mobil, urmand ca in viitorul apropiat sa fie dezvoltata si o aplicatie pentru iOS / Android. Costurile realizarii noului portal se ridica la 132.000 lei.

Pagina de Facebook „Bucharest Airports” aduce informaţii utile pasagerilor în aeroport si date despre serviciile din aeroport. Pe noua pagina de Facebook pasagerii au posibilitatea sa folosească funcţia check-in când ajung la Henri Coanda. Oficialii CNAB au declarat ca vor incerca sa raspunda, 8 ore pe zi, in cel mai scurt timp solicitarilor primite pe noua pagina prin intermediul chat-ului Facebook. Tot astazi a fost anuntata oficial si pagina de LinkedIn „Bucharest Airports”.

Pentru a marca lansarea noii pagini de Facebook, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a lansat si un concurs pentru pasionatii de fotografie si aviatie. Toţi cei care au surprins o fotografie spectaculoasă pe unul dintre aeroporturile bucurestene (AIHCB şi BBU) sunt invitaţi să o posteze pe timeline-ul Bucharest Airports. Vor fi selectati 3 câştigători care vor reuşi să strângă cele mai multe like-uri. Premiul: o vizită pe platformă la AIHCB, unde cei 3 câştigători vor avea posibilitatea să facă fotografii şi o vizită în turnul de control trafic sol al aeroportului.

alt

Contul de Instagram „Bucharest Airports”


Este dedicat pasionaţilor de fotografie şi aviaţie, dar şi celor interesaţi de noutăţile vizuale ale aeroportului. Din continul contului de Instagram amintim: fotografii ale aeroportului, imagini artistice cu aeronave, fotografii cu destinaţii de călătorie si fotografii de la evenimentele din aeroport.

Relansarea contului de Twitter „Bucharest Airports”


Această platformă va fi folosita pentru a transmite informaţii de ultimă oră, fotografii inedite şi pentru a comunica cu persoanele care doresc să afle date legate de aeroporturile Capitalei.

Relansarea canalului YouTube „Bucharest Airports”


Conţinutul video al canalului YouTube este strâns legat de activitatea celorlalte reţele sociale (Facebook şi LinkedIn). Aici veţi găsi videoclipuri sau slideshow-uri la fiecare eveniment al aeroportului, alaturi de prezentări video ale diverselor activităţi din aeroport: exerciţiu pompieri, exerciţiu securitate, câinii utilitari ai aeroportului, etc.

Revista aeroportului „Airport News”

Scopul principal al publicaţiei este de a familiariza cititorii cu aspectele mai puţin cunoscute ale activităţilor din aeroport, precum şi de a constitui un prim element de iniţiere în spaţiul românesc pentru pasagerii străini. Conţinut: fotografii de la evenimente cu desfăşurare în aeroport; noutăţi legate de aeroport şi aviaţie; articole de călătorie – destinaţii de vacanţă; în perioadele de sezon, materiale cu recomandări de călătorie; recenzii de carte, filme, spectacole, teatru, expoziţii, interviuri cu personalităţi din diferite domenii; recomandări culturale din Bucureşti (concerte, festivaluri, târguri); Inedit – secrete culinare în lume, atracţii locale, etc.

http://www.youtube.com/watch?v=zrXf9pPnqjw

alt

alt

Leave a Reply