Industry

Un nou simulator A320 Wizz Air la baza de pregatire din Budapesta

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a sărbătorit astăzi lansarea simulatorului avansat A320 la centrul de pregătire pentru echipaje din Budapesta.

Simulatorul fix, dedicat aeronavelor din familia A320, îl va suplimenta pe cel cu mişcare completă şi va oferi companiei o flexibilitate crescută pentru a se asigura că echipajele de zbor își mențin standardele ridicate de pregătire. Totodată, acesta permite planificarea de alte opțiuni pentru a răspunde nevoilor de training cerute de creșterea Wizz Air din viitor. Simulatorul, o replică fidelă a unui cockpit Airbus A320, este identic cu un simulator de zbor complet, însă fără mișcare, și include un sistem vizual cu vibrații și sunete, pentru a reda condiții cât mai reale de zbor. Dispozitivul, furnizat de MPS, va fi folosit pentru trainingul piloților de diferite aeronave din clasa A320, inclusiv pentru obținerea de licențe pe tipul specific de aeronavă și pregătirea unor însoțitori de bord.

wizz-air-4

Asemănător cu simulatorul de zbor cu mişcare, lansat în mai 2013, simulatorul fix va fi, de asemenea, administrat de către Flight Simulation Company (FSC), un furnizor independent de top din Olanda, specializat în instruirea echipajelor şi în operațiuni din centre de formare. FSC operează întregul centru de pregătire al Wizz Air. Situat în incinta aeroportului din Budapesta, centrul de antrenament se află în imediata apropiere a peste 2.800 de angajaţi Wizz Air.

Diederik Pen, Chief Operations Officer Wizz Air declară, “Astăzi am atins un alt reper important care scoate în evidenţă instruirea de nivel superior a piloţilor și a echipajelor de cabină WIZZ. Compania noastră se bazează doar pe cele mai înalte standarde de operare, pe care le atinge prin investiții în cele mai avansate tipuri de aeronave și în cele mai inovatoare facilități de instruire, precum şi prin angajarea celor mai buni specialişti din domeniile lor. Simulatorul nostru fix îl completează pe cel cu mișcare completă şi permite echipei noastre excepţionale, posibilități de formare şi pregătire şi mai complexe. Doresc să mulțumesc echipei WIZZ și partenerilor noștri pentru munca depusă de a pune în mişcare aceste elemente care contribuie la viitorul WIZZ.”

wizz-air-1

Dick Verburg, CEO şi fondator MPS, a afirmat la rândul lui: „Suntem extrem de fericiţi să fim în parteneriat cu Wizz Air. Credem că prin adăugarea simulatorului fix centrului de instruire, MPS va contribui la reputaţia impecabilă pe care WIZZ o deţine deja în materie de siguranţă în aviaţie. Suntem încântați că Wizz Air recunoaște valoarea simulatoarelor MPS şi contribuţia pe care aceste dispozitive o aduc în asigurarea celor mai înalte nivele de formare, menținând în același timp un echilibru între calitatea lor superioară și eficiența costului.”

Perry Roolvink, FSC Managing Director, a adăugat: “Această dezvoltare se potrivește perfect conceptulului de servicii totale pe care FSC le deţine. Oferim soluţii personalizate clienţilor noştri, mulţi dintre ei apelând la serviciile noastre de o perioadă de timp considerabilă. Compania noastră este încântată să continue cooperarea cu WIZZ şi vede un viitor fructuos pentru a extinde și mai mult relaţia de colaborare.”

wizz-air-2

Leave a Reply