Industry

Un alt faliment: operatiunile EuroLOT inceteaza pe 31 martie

Operatorul polonez EuroLOT (K2) a anuntat ca isi va suspenda operatiunile pe 31 martie. Ulterior, compania aeriana va fi lichidata.

Un oficial al Ministerului de Finante din Polonia a declarat ca “drastica decizie” a fost luata pentru ca la orizont nu se intrevad modalitati de a face profit pentru EuroLOT. Detinut in cea mai mare parte de Stat, operatorul regional polonez va continua sa zboare conform programului pana pe 31 martie. Dupa aceea, o parte a flotei va fi transferata la LOT Polish Airlines.

EuroLOT are 10 avioane Dash 8-400 (78 de locuri) si opereaza doua Embraer-uri 170 pentru guvernul polonez. Reteaua actuala de rute: din Gdansk spre Amsterdam, Cracovia si via Lublin spre Milano; din Cracovia spre Amsterdam si Zurich; din Rzeszow catre Paris Beauvais; din Varsovia spre Bydgoszcz, Chisinau, Dusseldorf, Stuttgart Echterdingen, Wroclaw si Zagreb, respectiv intre Wroclaw si Zurich. EuroLOT trebuia sa deschida si ruta Varsovia-Cluj in octombrie 2014, dar zborurile nu au mai avut loc. Va reamintim ca pe 9 ianuarie a fost declarat falimentul pentru Cyprus Airways.

Leave a Reply