Industry

Trafic de pasageri in crestere la Timisoara in primele 9 luni: +32%

În primele noua luni ale anului 2015 a fost înregistrata o crestere a numarului de pasageri cu 32%, comparativ cu anul precedent.

In perioada ianuarie-septembrie 2015 au fost înregistrati 711.769 pasageri, fata de 539.287 pasageri pentru aceeasi perioada din 2014. Se creeaza astfel premisele de a atinge tinta de 1 milion de pasageri pâna la sfârsitul anului. Si numarul zborurilor a crescut: daca în primele 9 luni ale lui 2014 un numar de 7679 aeronave au aterizat sau decolat de la Timisoara, în perioada similara din 2015 numarul acestora a crescut cu 16%, mai exact, 8916 zboruri. Este extrem de important faptul ca în aceasta perioada s-a înregistrat si o crestere a gradului de ocupare a aeronavelor cu 13%. Daca în primele 9 luni ale lui 2014, o aeronava decola sau ateriza în medie, cu 70 de pasageri, în 2015, gradul de încarcare este de aproape 80 de pasageri/aeronava. Traficul cargo a înregistrat o crestere de 25%: de la 1416 tone în ianuarie-septembrie 2014, la 1765 tone în primele noua luni ale acestui an.

VIDEO / Operatiuni pe aeroportul Traian Vuia TSR.

“Avem responsabilitatea de a comunica si în numele companiilor aeriene ca unele destinatii solicitate sau vehiculate ca informatie de diferiti cetateni, nu vor putea fi operate daca nu se dovedesc rentabile din punct de vedere economic. Traim într-o economie capitalista globalizata, în care economicul si nu politicul genereaza afaceri. Ne asteptam la acest trend ascendent, deoarece toate eforturile administratiei Aeroportului International Timisoara demarate în urma cu doi ani, de a investi în infrastructura aeroportuara (în zona de operare aeronave) si de a crea conditii optime si atractive pentru companiile aeriene au avut ca scop dorinta de a introduce noi destinatii care nu au cum sa se materializeze.
Politica noastra comerciala este realista si adaptata la piata regionala si, ca o consecinta fireasca, suntem convinsi ca va produce si în perioada urmatoare cresteri de trafic si noi destinatii fezabile, cerute de un numar semnificativ si suficient de clienti.”, a declarat directorul AIT, Iulian Daniel Idolu.

Din noiembrie, Air Dolomiti va zbura la Timisoara.
Peste 34.000 de pasageri pe zborurile charter in vara 2015.
Aeroportul International Timisoara, 80 de ani pe 17 iulie 2015.
Timisoara, aeroport de rezerva pentru Turkish Airlines.

Leave a Reply