Industry

Teste finale la noul aeroport din Qatar

alt

Cu două săptămâni înaintea inagurării oficiale, pe 1 aprilie 2013, Hamad International (HIA) – noul aeroport din Qatar – a demarat o serie amplă de teste și simulări în rândul pasagerilor.

Peste 1000 de bărbați, femei și copii au participat la aceste teste de evaluare a facilităților destinate pasagerilor, de la check-in și desk-urile de imigrări până la îmbarcarea în avion și procedurile post-sosire. În următoarele săptămâni rămase pâna la deschiderea oficială alte 2500 de persoane vor participa la respectivele teste și simulări pentru ca totul să fie perfect pe 1 aprilie, când va începe transferul operațiunilor de pe actualul aeroport Doha International (DIA) către HIA.

alt

Pe 1 aprilie 2013 zece companii aeriene vor începe să opereze de pe aeroportul Hamad International. Qatar Airways, principalul utilizator al noului aeroport, își va transfera toate operațiunile de pe DIA pe Hamad până la finele acestui an. Cele 10 linii aeriene își vor desfășura activitatea la Terminalul B și vor utiliza pista estică. Cu o lungime de aproape 5 km, această pistă cea mai lungă dintre cele două ale aeroportului. Hamad International (HIA) iese în evidență și prin designul terminalului de pasageri, ce poate primi până la 28 de milioane de călători anual, turnul de control modern, cei peste 25.000 mp dedicați magazinelor și restaurantelor, respectiv moscheea cu o formă unică.

alt

alt

Leave a Reply