Industry

SUA și Japonia au ridicat interdicția 787

By 26-04-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

FAA, Administrația Federală de Aviație din SUA, și autoritățile din Japonia au ridicat joi, respectiv vineri, interdicția de zbor impusă Boeing-urilor 787 Dreamliner pe 16 ianuarie 2013.

Directiva FAA – pe care Aeronews vi-o prezintă aici (în engleză) – permite United, singurul operator american de 787, să reia zborurile comerciale după ce sistemul de baterii Li-Ion a fost modificat. Pe 26 aprilie, la o zi după publicarea directivei de către FAA, și autoritățile din Japonia au aprobat reluarea zborurilor comerciale cu Dreamliner. ANA și JAL, companii ale căror Boeing-uri 787 reprezintă jumătate din flota globală, nu au precizat încă o dată exactă pentru revenirea în aer a avioanelor.

Reamintim că pe 19 aprilie FAA a aprobat modificările propuse de Boeing, dând undă verde upgradării celor 50 de Dreamliner-uri din întreaga lume. Aeronave care au fost reținute la sol din 16 ianuarie 2013 în urma incidentelor serioase apărute la bateriile unui Dreamliner Japan Airlines și unui 787 All Nippon Airways. Până în prezent Boeing a livrat 50 de Dreamliner-uri către 8 operatori din întreaga lume și are comenzi pentru încă 840 de unități. Toate exemplarele 787 care vor fi predate către clienți după reluarea livrărilor vor dispune de bateriile Li-Ion upgradate.

Așa cum Aeronews v-a informat aici, Ethiopian Airlines va fi prima companie din lume care va zbura din nou cu 787 după ridicarea interdicției, zborul urmand sa aiba loc pe 27 aprilie catre Nairobi (Kenya). LOT Polish Airlines va reîncepe zborurile cu Dreamliner pe 5 iunie. Oficialii All Nippon Airways au declarat ca ANA va incepe zborurile-test cu 787 duminica, 28 aprilie, si va reintroduce Dreamliner in serviciul comercial in iunie.

Leave a Reply