Industry

S-a infiintat Asociatia Pilotilor Umanitari din Romania

alt

Asociatia Pilotilor Umanitari din Romania a fost fondata de 4 piloti voluntari din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila si are ca scop sustinerea financiara si efectuarea de curse umanitare (transport medical de urgenta, transport pentru recoltarea de organe in vederea transplantarii).

“Asociatia se constituie in scopul sustinerii, promovarii si efectuarii de zboruri de tip umanitar si medical (transporturi medicale de urgenta, transportul organelor destinate transplantarii si a echipelor de recoltare a acestora, transport de ajutoare pentru sinistrati), prin finantarea directa a costurilor de operare si furnizarea de personal calificat” – extras din Statutul Asociatiei Pilotilor Umanitari din Romania. APUR poate furniza personal navigant specializat in vederea efectuarii de zboruri umanitare si medicale de urgenta si va strange fonduri in vederea finantarii acestor curse.


Cei patru membri fondatori sunt piloti de avioane, pregatiti de catre SSAvC prin burse acordate de la bugetul de stat de catre Ministerul Transporturilor si detin licente civile de pilot comercial (CPL – Commercial Pilot License, frozen ATPL – Airline Transport Pilot License). Asociatia considera necesara dotarea unui operator aerian civil cu o aeronava specializata pentru misiuni medicale si umanitare si solicita dotarea Scoalii Superioare de Aviatie Civila cu o astfel de aeronava sau donatia catre Asociatia Pilotilor Umanitari din Romania a unei aeronave, in vederea operarii in mediu civil si nu militar.

Leave a Reply