Industry

Ryanair, un pas mai aproape de zborurile low-cost peste Atlantic

By 17-03-2015 March 20th, 2015 No Comments

Board-ul Ryanair a aprobat un business-plan prin care zborurile transatlantice ar putea fi lansate urmatorii 4-5 ani. Preturile? De la 10-20 dolari / segment, fara taxe incluse.

UPDATE 20 martie /  Oficialii companiei au negat aprobarea planului, afirmand: “In the light of recent press coverage, the board of Ryanair Holdings wishes to clarify that it has not considered or approved any transatlantic project and does not intend to do so.”

Ryanair ar urma sa zboare din 14 orase europene catre tot atatea destinatii americane. Dintre acestea amintim New York, Boston, Chicago si Miami, zboruri cu plecare din Londra Stansted, Dublin si Berlin. Foarte probabil, zborurile transatlantice vor fi operate sub un brand diferit, nu Ryanair. Singura problema majora pentru inceperea zborurilor: gasirea unor aeronave lung-curier si receptionarea lor in cel mai scurt timp. Ce avioane ar putea lua Ryanair?

Compania are deja o comanda pentru 200 de Boeing-uri 737 MAX, dar acestea vor fi configurate dens astfel incat sa ofere 200 de locuri. Si autonomia lor ar pune limitari intre Europa si majoritatea destinatiilor americane dorite. Alte optiuni: 787 Dreamliner (desi pentru acesta model timpul de asteptare este lung) sau chiar 777. Boeing ar putea ajunge la un acord cu Ryanair pentru 20 de exemplare pe care sa le livreze intre 2017-2019. S-ar putea ca Boeing sa ofere un discount substantial pentru a castiga Ryanair de client pentru “triple seven”, in prezent cautand modalitati de a mentine ridicat interesul pentru 777 pana la venirea lui 777X.

Situatia este similara si la Airbus. A350 XWB iese din discutie avand in vedere cat se asteapta pentru acest model, astfel incat Ryanair ar putea opta pentru A321neo sau A330neo. Aceste avioane nu vor putea fi insa livrate inainte de 2019-2020, respectiv 2018 pentru A330neo. Foto: cardatabase.net

Leave a Reply