Features

Roxana și avioanele ultra-ușoare


Pe langa pasiunea pentru automobile, Roxana Ciuhulescu
și Honorius Prigoană mai au un lucru în comun: zborul. Roxana ne oferă mai multe detalii.

N-am sa uit niciodata filmarea cu Honorius Prigoana. Desi a trecut ceva timp de atunci, inca imi trezeste amintiri pline de adrenalina. Il sunasem ca sa filmam cu masina (pe vremea aceea detinea un Lamborghini Gallardo), dar am ajuns sa filmam cu… avioane ultra usoare. Amandoi aveam si inca avem o pasiune comuna: zborul. Numai ca el a facut scoala pe avioane usoare, in timp ce eu am facut pe elicoptere. Uite asa am ajuns pe aeroportul din Clinceni, acolo unde Honorius si tatal sau Silviu Prigoana detineau o scoala de pilotaj (Fly Level).

 

Aveau mai multe “jucarii” pe care ulterior Honorius le-a impartit frateste cu mine. De parca aveam de ales intre mai multe biciclete, mi-a zis: “Uite, ia tu Sport Star-ul si merg eu cu Icarus-ul C42 ”. Mhhh, ce dracie! M-am uitat la el ca la o naluca. “Tu vorbesti serios ???” Se pare ca da. El s-a instalat la mansa Icarus-ului impreuna cu un instructor. M-am dus si eu linistita la cabina unui frumos Sport Star cameleon asteptand cuminte sa vina si pilotul. Ce uitasem sa-i spun lui Honorius era ca sub haina mea groasa de iarna ascundeam o burtica de 7 luni, urma ca in doua luni sa devin mama. Dar n-aveam nici un stres, nu era prima oara cand zburam gravida insa nu mi-a trecut prin cap nici o secunda ca o sa facem loopinguri cu avioane usoare! Singura teama pe care am avut-o a fost ca nu cumva sa ma apuce contractiile in zbor. Honorius s-a albit la fata cand a aflat ca astept un copil.

 

A fost una dintre cele mai frumoase experiente pe care le-am trait vreodata. Atat de mult mi-a placut incat dupa aterizare m-am hotarat ca dupa ce nasc sa ma apuc si de scoala de zbor pe avioane ultra usoare. Nu mi-am imaginat ca poate fi atat de simplu. Cel putin Sport Star este un aparat  mult mai simplu si mai usor de pilotat decat un elicopter Robinson 22. Nu este atat de complex ca elicopterul, dar si costurile sunt mult mai mici atunci cand vrei sa faci scoala.

Honorius are aproape 2 ani de cand n-a mai zburat cu un avion ultra usor, insa amandoi ne-am promis ca vom repeta aceasta experienta. Merita traita la orice varsta!


Leave a Reply