Industry

Qatar Airways pregateste o alta premiera

By 08-01-2015 January 9th, 2015 No Comments

Cu ocazia unei conferinte de presa care a avut loc in Doha, Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, a anuntat ca transportatorul din Golf vrea sa isi treaca in cont o alta premiera.

In prezent, Qatar Airways efectueaza teste pentru a deveni prima companie aeriana din lume unde toate datele inregistrate de cutia neagra a avionului sunt transmise, in timpul zborului, catre un centru aflat la sol. Anuntul vine in contextul in care autoritatile din aviatie ar trebui sa introduca – mai devreme decat mai tarziu – noi standarde globale de urmarire a avioanelor dupa disparitia zborului Malaysia Airlines MH370.

“Toate datele inregistrate de cutia neagra vor fi trimise permanent spre un centru operational de la sol”, a afirmat Al Baker. “Qatar Airways va fi, sper, prima companie aeriana din lume care va introduce aceasta tehnologie.” Sistemul ar putea raporta pozitia avionului la un minut dupa o schimbare neanuntata de ruta si la fiecare 15 minute in mod normal. In prezent, raportarea se face la fiecare 30 de minute. Totodata, Al Baker a spus ca privatizarea Qatar Airways “nu va avea loc in urmatorii 10 ani, cel putin”.

Leave a Reply