Industry

Planurile Wizz Air pentru 2012


Cu ocazia unei conferin
țe de presă susținută la București, Mike Powell, CFO Wizz Air, a prezentat planurile companiei.

Din 25 martie Wizz Air își va muta complet operațiunile de pe Băneasa pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, unde taxele de aeroport sunt cu 25% mai mari. Ca urmare a acestui fapt, prețul biletelor va crește, dar Mike Powell, Chief Financial Officer, a afirmat că Wizz Air va continua să ofere cele mai mici prețuri de pe piața de profil”. Costurile suplimentare vor fi acoperite și prin efectuarea mai multor zboruri decât în prezent, aeroportul Otopeni neavând atâtea restricții de zbor precum Băneasa.

 

Potrivit lui Mike Powell, România reprezintă un sfert din afacerea Wizz Air. De aceea, compania vrea să crească – din această vară – cu 75% numărul zborurilor disponibile, să investească 100 de milioane de euro în piața autohtonă și să creeze aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Momentan Wizz Air are 4 aeronave în București, până în vara acestui an urmând să fie aduse încă două. Tot până în vara lui 2012 numărul destinațiilor deservite din București va crește de la 18 la 22, în timp ce frecvențele săptămânale vor ajunge la 123 de la 70 în prezent. Ca număr de pasageri transportați din București, target-ul este de două milioane în următoarele 12 luni, comparativ cu 1,5 milioane în ultimul an.

 

Din 25 iunie Wizz Air va lansa două zboruri săptămânale din București spre Memmingen (Germania), un aeroport situat între Munchen și Stuttgart, zboruri ce vor avea loc lunea și vinerea. Un bilet dus spre Memmingen pleacă de la 93 de lei (cu toate taxele incluse). Noua destinație se adaugă celor deja anunțate cu plecare din Capitala României: Verona (3/săptămână – marți, joi, sâmbătă), Budapesta (4/săptămână – luni, miercuri, vineri, duminică) și Palma de Mallorca (2/săptămână – luni, vineri). Referindu-se la posibilitatea cumpărării de aeronave Boeing, Powell a declarat că acest lucru nu se va întâmpla din moment ce operarea cu un singur tip de avion, Airbus A320, ne permite să menținem costurile scăzute”. Wizz Air va lua însă în considerare viitorul A320neo la momentul introducerii acestuia pe piață.

 

Potrivit datelor OAG din ianuarie 2012, Wizz Air este cel mai mare operator low-cost din Europa Centrală și de Est, cu o cotă de piață de 37,7%. Urmează Ryanair (28,5%), easyJet (7,8%) și alții (26%). În 2011 Wizz Air a transportat 11 milioane de pasageri, obiectivul pentru acest an fiind de 12 milioane de călători. În prezent flota Wizz Air este formată din 34 Airbus-uri A320, operatorul low-cost intenționând ca până în vara acestui an să crească la 41 numărul avioanelor deținute.


Leave a Reply