Industry

Peste 34.000 de pasageri pe zborurile charter din Timisoara in aceasta vara

Cifra este valabila pentru intervalul mai-septembrie 2015, cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind de 54%.

Şi în acest an, Antalya a fost destinaţia favorită, cu peste 16.000 de pasageri, urmată de Creta (Heraklion) cu aproximativ 9.000 de pasageri. Şi Rhodos, destinaţia nou introdusă în acest an de tour-operatori, a avut succes, înregistrând peste 4000 de pasageri, urmată de Zakynthos şi Skiathos. Cei mai mulţi pasageri au călătorit cu o cursă charter în lunile iulie şi august, peste 10.000 lunar, însă agenţiile de turism au organizat zboruri începând cu finele lunii mai şi până la sfârşitul lui septembrie.

“În ultimii ani, am înregistrat o creştere spectaculoasă a pasagerilor care au optat pentru zborul cu o cursă charter spre destinaţiile de vacanţă estivale. Numărul pasagerilor aproape că s-a triplat, faţă de 2013. Acest fenomen demonstrează disponibilitatea şi posibilităţile cetăţenilor de a calatori cu avionul spre destinaţii de vacanţă şi implicit, încrederea oamenilor în economia locală şi naţională, într-un viitor mai prosper. Sperăm ca în curând, tour-operatorii să organizeze şi curse charter pentru noi destinaţii atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă”, a declarat Daniel Idolu, directorul aeroportului Timişoara. Foto main: Liviu Moise.

INFOGRAFIC Chartere2015_mai_sept

Leave a Reply