Industry

Peste 273.000 pasageri la Iasi in 2014

Anul trecut, aeroportul Iasi a depasit pragul de 273.000 de pasageri, cu 42.000 mai multi decat in 2013. In decembrie, de pe aeroportul Iasi s-au imbarcat 21.600 de pasageri, comparativ cu 16.800 pasageri in decembrie 2013.

Astfel, Aeroportul Iasi a inregistrat o crestere a traficului de pasageri de aproape 20% fata de anul precedent. Dinamica fluxului de pasageri se preconizeaza ascendenta si pentru anul 2015 – chiar daca numarul de destinatii ar ramane acelasi. Cresterea ar putea fi mai spectaculoasa daca noi companii aeriene sau companiile aeriene deja partenere vor lua decizia de a deschide noi rute de la Iasi ori de a fixa mai multe frecvente de zbor.

„Suntem foarte preocupati de deschiderea cu prioritate a unor rute cerute de mediul de afaceri cum ar fi destinatii din Germania (Munchen, Koln, Frankfurt), Franta (Paris), Olanda (Amsterdam). Aeroportul Iasi a reusit deja programarea in 2015 a unor intalniri importante pentru a discuta detalii si pentru a raspunde unor cereri de informatii specifice cu privire la eventualitatea deschiderii unor noi rute in anii urmatori”, a declarat Marius Bodea, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi.

In prima parte a acestui an, pasagerii din zona Moldovei vor putea zbura spre 8 destinatii externe: Italia 5 – Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Venetia (Treviso); catre Austria – Viena; catre Israel – Tel Aviv; catre Marea Britanie – Londra. Toate aceste destinatii sunt operate de 3 companii aeriene, partenere ale aeroportului Iasi: TAROM, Austrian Airlines si Wizz Air.

Leave a Reply