Industry

Orarul de vară KLM Royal Dutch Airlines

alt

Între 31 martie-26 octombrie 2013 Grupul Air France-KLM va crește capacitatea lung-curier cu 2,4% și o va reduce pe cea mediu-curier cu 2,1% comparativ cu vara 2012.

În vara acestui an KLM Royal Dutch Airlines își va mări capacitatea lung-curier cu 3,3% în timp ce capacitatea pe rutele din Europa va crește cu 6,5%. De îndată ce va scoate din serviciu 3 avioane MD-11, KLM le va înlocui cu două Boeing-uri 777-300 și cu un Airbus A330-300. Un Boeing 737-800 va fi adăugat în luna mai. Compania olandeză va introduce 3 noi destinații în vara acestui an – Fukuoka (Japonia), Alesund (Norvegia) și Manston (Anglia). Totodată, KLM va renunța la zborurile către Teheran, Addis Ababa și Khartoum din cauza rezultatelor comerciale slabe. De asemenea, în orarul de vară 2013 KLM va crește numărul frecvențelor către Basel, Linkoping, Lyon, Norwich, Praga și Budapesta.   

America de Nord KLM va înlocui MD-11 cu Airbus A330-300 pe ruta Amsterdam-Calgary (Canada). Totodată, Delta Air Lines, membru SkyTeam și partener KLM, va mări cu 10% capacitatea spre Amsterdam. În vara acestui an KLM va zbura zilnic spre Atlanta și de două ori / zi către New York JFK. De asemenea, în orarul de vară 2013 KLM va mări numărul zborurilor spre Los Angeles și Washington și va reintroduce, din 13 mai, cursele sezoniere spre Dallas-Fort Worth.

alt

America Centrală și de Sud Airbus A330-300 și Boeing 777 vor înlocui, și aici, MD-11. Cursele spre Rio de Janeiro vor crește de la 4 la 5 săptămânal, KLM urmând să asigure un zbor zilnic către Panama în orarul de vară.

Africa KLM a introdus zboruri către Lusaka (Zambia), Luanda (Angola) și Harare (Zimbabwe). Colaborarea cu Kenya Airways rămâne la fel de importantă pentru consolidarea poziției KLM în Africa (KLM și Kenya Airways oferă două zboruri zilnice spre Nairobi). În vara lui 2013 KLM va renunța la zborurile spre Addis Ababa și Khartoum.

Interior nou la World Business Class Pe 19 martie KLM va prezenta noul interior al World Business Class, realizat de celebrul designer olandez Hella Jongerius. Totodată, Hella va revigora și designul scaunelor din World Business Class care se transformă în paturi complet plate.

alt

Asia și Orientul Mijlociu Pe 3 aprilie KLM va lansa zborurile spre Fukuoka (Japonia) devenind astfel prima linie aeriană ce zboară direct între orașul nipon și Europa. Fukuoka este a treia destinație KLM din Japonia după Tokyo și Osaka. Numărul zborurilor spre Tokyo va crește de la 10 la 11. Astfel, KLM va oferi 21 de zboruri săptămânale către Japonia în această vară. Pe de altă parte olandezii vor renunța la Teheran și vor crește numărul zborurilor spre Almaty. Ca parte a colaborării KLM cu Etihad Airways vor fi efectute mai multe zboruri către Abu Dhabi și Bahrain. De la mijlocul lunii mai Etihad Airways va zbura din Abu Dhabi către Amsterdam Schiphol sub propriile “culori”, cât și sub codul KLM. Capacitatea pe rutele către Asia va crește prin utilizarea frecventă a Boeing-urilor 777-300.

Leave a Reply