Industry

Noi servicii și terminale pe CDG


Air France
și Aeroports de Paris au investit 580 de milioane de euro pentru noi terminale și lansarea unor noi servicii pe aeroportul CDG.

Denumit HUB 2012, programul de colaborare dintre cele două companii are ca scop consolidarea poziției aeroportului Paris Charles de Gaulle ca hub european principal. În acest an va fi lansat pe CDG satelitul 4, adică noua zonă de îmbarcări a terminalului 2E. Rezultatul unei investiții de 580 de milioane de euro, satelitul 4 va fi rezervat zborurilor lung-curier și aeronavelor widebody, putând deservi până la 7,8 milioane de pasageri.

 

De asemenea, satelitul 4 va include și un lounge pentru pasagerii Air France Business. Acoperind peste 3.000 mp, lounge-ul este cel mai mare din reţeaua din care face parte. Aeroports de Paris va inaugura și o zonă nouă de shopping şi relaxare. Până la sfârșitul lui 2012, satelitul 4 va oferi şi un muzeu ce va expune opere de artă. În zona satelitului 3, cunoscută sub numele de “Galerie Parisienne”, pasagerii  aflaţi în tranzit vor beneficia de un spaţiu de servicii de aproximativ 4.500 metri pătraţi și de un hotel.

 

După deschiderea noului satelit Air France își va concentra operațiunile în zona de est a aeroportului parizian, pe terminalele 2E, 2F și 2G. Pe termen lung, hub-ul Paris CDG va putea să deservească aproape 42 milioane pasageri anual comparativ cu 34 milioane pasageri în 2010. Totodată, la finalul anului în curs terminalul F va fi reconfigurat pentru a deservi doar zboruri pe rute europene. Pasagerii din zona Schengen vor utiliza zone dedicate, mult mai rapide şi mai uşor de identificat.


Leave a Reply