Industry

Noi probleme la două Dreamliner-uri

alt

Un 787 All Nippon Airways (ANA) și un Dreamliner Japan Airlines (JAL) au întâmpinat noi probleme tehnice. Ambele companii au reînceput zborurile cu Boeing 787 pe 1 iunie.

Compania ANA, cel mai mare operator de 787-8 Dreamliner din lume și clientul de lansare, a fost nevoită să anuleze zborul Ube (vestul Japoniei) – Tokyo Haneda după ce motorul drept nu a pornit. Este a treia anulare a unui zbor operat cu 787 Dreamliner în Japonia din ultima săptămână. Staff-ul All Nippon Airways și reprezentanții Rolls-Royce, producătorul motoarelor Trent 1000, au demarat o anchetă pentru a afla cauzele. Vestea bună: incidentul nu are legătură cu bateriile Li-Ion ale căror probleme au reținut la sol timp de 4 luni toate cele 50 de Dreamlinere aflate în serviciul comercial în întreaga lume.

Și Japan Airlines, al doilea mare operator de 787 din lume, a avut probleme cu unul dintre Dreamlinerele sale. Marți, 11 iunie, Boeing-ul 787 JAL aflat în zbor spre Singapore a trebuit să revină la Tokyo după ce un indicator a arătat probleme la sistemul care împedică formarea gheții la motoare. ANA are 18 Boeing-uri 787 Dreamliner în flotă în timp ce JAL deține 8 exemplare.

Leave a Reply