Industry

Made in Romania: componente pentru Boeing 787 Dreamliner

Fabrica General Electric de componente pentru aeronave din Bucureşti va livra piese pentru motoarele GEnx-1B ce echipeaza Boeing 787 Dreamliner.

Intr-un comunicat de presa, Cristian Colţeanu, Director General GE pentru Romania, Bulgaria şi Republica Moldova, a precizat: “Fabrica din Bucuresti, GE Aviation – Unison Engine Components, înfiinţată în 2002, va livra piese pentru motoarele GEnx-1B şi va acoperi 50% din cererea globala de componente pentru noile motoare LEAP până în 2016, motoare care vor fi folosite la Boeing 737 MAX, Airbus A320neo şi COMAC C919. Fabrica este dotată cu cele mai avansate echipamente din Europa şi are aproximativ 100 de specialişti, oferind o capacitate extinsă de producţie pentru familiile de motoare cu reacţie comerciale CFM56 si CF34.”

În prezent, peste 50% din producţia globală pentru aceste două linii de motoare este acoperită cu piese produse în România. “Unitatea de producție GE Aviation din București a început să furnizeze inca de anul trecut piese pentru motorul GEnx-1B și, în viitorul aproapiat, va furniza componente pentru noul motor LEAP. 50% din cererea globală de piese necesare pentru a produce noile camere de ardere pentru LEAP vor fi fabricate în București până în 2016. GE investeste considerabil în proiectare, în procesul de fabricație și de testare pentru a se asigura că noul motor LEAP va depasi succesul CFM56, de mai bine de 30 de ani motorul comercial cel mai apreciat din istorie.”

Air_India_Boeing_787_Dreamliner_N1008S_PAS_2013_07_GEnx-1B

Leave a Reply