Industry

Lufthansa, record de punctualitate in 2013

alt

Anul trecut, Lufthansa a înregistrat cele mai bune cifre de punctualitate din istorie. Peste 85% dintre toate zborurile au decolat cu maxim 15 minute întârziere din Frankfurt și Munchen.

Acest interval de 15 minute reprezintă standardul industriei pentru măsurarea punctualității (vezi rapoartele FlightStats pe care vi le prezentăm constant). De asemenea, în 2013 s-au îmbunătățit și serviciul de livrare a bagajelor, respectiv timpii de transfer între zborurile de conexiune. Procentul pasagerilor aflați în tranzit care au pierdut zborul sau nu și-au primit bagajul la destinație a fost puțin peste 1%.

Cifrele înregistrate de hub-urile Lufthansa din Frankfurt și Munchen sunt foarte bune în contextul internațional. Compania se așteaptă ca și în 2014 aceste două aeroporturi să se afle în elita aeroporturilor europene, repetând performanța indicată de cifrele Asociației Europene a Liniilor Aeriene (AEA) publicate pentru intervalul ianuarie-noiembrie 2013. Și pasagerii Germanwings s-au bucurat de zboruri punctuale. În decembrie, cifrele de punctualitate ale companiei au depășit chiar 90%, consolidând poziția Germanwings printre companiile aeriene din Europa.

Leave a Reply