Industry

LOT, al treilea zbor zilnic la Bucuresti

alt

Pe 30 martie, LOT Polish Airlines va introduce al 3-lea zbor zilnic între Varșovia și București. Astfel, numărul zborurilor săptămânale WAW-OTP va crește de la 13 la 20.

Anunțul a fost făcut astăzi, 19 martie, în cadrul unei conferințe de presă. Noul zbor va decola din Varșovia la 14:30 și va ateriza la București la ora locală 17:30. Zborul retur va pleca de aici la 18:15 și va ajunge în capitala Poloniei la ora locală 19:00. Astfel, orarul de vară le oferi pasagerilor români conexiuni mai bune prin Varșovia către numeroase destinații LOT din Europa, China și America de Nord. Am aflat că rezervările pentru noul zbor merg foarte bine. Cu ocazia conferinței am admirat, în noul Terminal Plecări de pe Henri Coandă, și expoziția unui artist polonez intitulată “Zbor deasupra Poloniei“. Vă reamintim că LOT Polish Airlines a efectuat primul zbor între Varșovia și București în anul 1931. În prezent, cursele sunt operate cu Embraer-uri 175 (82 de locuri) și E195 (102 locuri).

alt

Oficialii LOT prezenți la conferință au declarat că vor să transporte cel puțin 100.000 de pasageri între cele două capitale în 2014. “Anul trecut, 76.237 de pasageri au călătorit cu LOT între București-Varșovia și retur, în creştere cu 12% faţă de anul precedent, gradul de încărcare al aeronavelor fiind de 78%“, a declarat Jakub Malecki, general manager LOT pentru România şi Moldova. În 2013, cei mai mulți pasageri români care au zburat cu LOT au tranzitat Varșovia către Cracovia, Poznan, Stockholm, Vilnius, Copenhaga, Wroclaw, Toronto, New York, Tallinn, Gdansk, Chicago, Katowice şi Moscova. “Doar 30% dintre pasagerii transportaţi anul trecut s-au oprit la Varşovia”. Fără a oferi date exacte, Jakub Malecki a declarat că ruta București-Varșovia este profitabilă pentru LOT. Oficialii companiei poloneze studiază posibilitatea deschiderii unor noi rute în România, zboruri cu plecare din Varșovia, dar acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 2 ani.

Răspunzând cererii, LOT va introduce, în vara 2014, mai multe frecvențe pe zborurile europene comparativ cu anul trecut, mai precis “al doilea val” de zboruri de după-amiază. Pe lângă noul zbor spre București, acest “val” va include aeroporturi din Budapesta, Praga, Sofia, Belgrad, Moscova, Lviv, Odessa, Vilnius, Riga și Tallinn. În ceea ce privește destinații din Europa de Vest, LOT va introduce frecvențe suplimentare către Copenhaga (unde aeronavele vor rămâne peste noapte de 6 ori săptămânal), Milano, Stockholm, Bruxelles, Paris, Amsterdam și Hamburg. Astfel, în vârf de sezon, pasagerii LOT aflați în tranzit vor beneficia de 40% mai multe conexiuni.

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply