Industry

KLM si o degustare de vinuri la 10.000 de metri altitudine

Duminica, 19 iulie, pasagerii zborului KL605 Amsterdam – San Francisco din World Business Class au participat la o degustare de vinuri inedita, la 10.000 de metri altitudine.

Degustarea a fost organizata sub indrumarea oenologului Therese Boer si a inclus testarea a trei vinuri albe si trei vinuri rosii. Primele doua clasate vor fi servite la bordul aeronavelor KLM incepand cu aceasta toamna. Dintre cele sase tipuri de vin, primele doua cele mai apreciate au fost alese pentru a fi servite la bordul KLM din toamna. Este vorba despre vinurile The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franta) si Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

Este prima degustare din istoria KLM pe o ruta intercontinentala. Pasagerii aflati la World Business Class au degustat legati la ochi sase tipuri de vin, inainte de decolare si dupa, pentru a stabili daca exista o diferenta intre gustul vinului la sol si in aer. Intr-adevar, gustul si mirosul se diminueaza cu 20% in aer, din cauza presiunii scazute si umiditatii. Din acest motiv, mesele servite la bordul KLM sunt mai condimentate si vinurile selectate cu grija. Vinurile cu un continut ridicat de tanin au un gust mai neplacut la altitudine mare si, prin urmare, nu figureaza in selectia de vinuri KLM.

AHEAD, avionul viitorului (2050) in viziunea KLM.

Wine KLM 2

Leave a Reply