Industry

Incident Virgin Atlantic A330 la St. Lucia

alt

Un Airbus A330-300 Virgin Atlantic (G-VNYC) a suferit avarii la trenul de aterizare și fuselaj după ce a aterizat pe o pistă inundată, cu noroi, pe aeroportul St. Lucia din Caraibe.

Pe 24 decembrie, aeronava care efecua zborul VS-98 între Tobago-St. Lucia se afla pe finale și urma să aterizeze la ora locală 19:40. Imediat după ce a primit permisiunea de aterizare din partea turnului de control, râul Petite Riviere Du Vieux Fort, aflat lângă pistă (vezi foto jos), a ieșit din matcă și a măturat stația meteo, acoperind pista cu apă și noroi. Chiar și așa, Airbus-ul A330-300 a putut ateriza – sau, mai bine zis, ameriza – reușind să se oprească în siguranță. Nici unul dintre pasageri sau membri ai echipajului nu a fost rănit, dar avionul a suferit avarii la partea inferioară a fuselajului și la trenul de aterizare. Zborul către Londra Gatwick a fost anulat, avionul rămânând pe aeroportul din St. Lucia.

Imediat după aterizarea Airbus-ului aeroportul a fost închis din cauza vremii nefavorabile și a inundațiilor, fiind deschis traficului de-abia pe 27 decembrie. Cu o zi înainte, pe 26 decembrie, zborul VS-89 Londra – St.Lucia – St. George (Grenada) nu a mai făcut escală la St. Lucia, aterizând direct în Grenada. În urma inundațiilor (peste 171 mm de precipitații în 24 de ore), 8 localnici și-au pierdut viața și pagubele materiale au fost importante. De asemenea, s-au raportat și alunecări de teren, fiind aduse ajutoare medicale din afara insulei.

alt

alt

Leave a Reply