In anul Centenarului, Moldova va fi legata de Banat, pe calea aerului, gratie TAROM. Astazi, TAROM a inaugurat ruta interna Iasi -Timisoara, ce va fi operata de 4 ori pe saptamana.
Luni, miercuri si joi: decolarea din Iasi este la ora 08:30, iar aterizarea la Timişoara la ora 10:20. Zborul retur este programat la ora 10:45, sosirea in Iasi fiind la ora 12:25;
Duminica: aeronava va decola spre Timisoara la ora 13:30, iar aterizarea va fi la ora 15:20. Zborul Timisoara-Iasi va avea loc la ora 15:45, ora aterizarii la Iasi fiind 17:25.
Începând de maine, 26 martie, TAROM va introduce și cursele Cluj-Timișoara-Cluj, 3 zboruri pe săptămână (luni, miercuri și vineri), zboruri care vor lega două regiuni istorice foarte dinamice ale României: Banatul și Ardealul.
La Aeroportul International Iasi, primul zbor din capitala Moldovei in Vestul tarii a fost marcat printr-o conferinta de presa care a avut loc in Sala de Plecari a terminalului T2, la eveniment fiind prezenti conducerea companiei TAROM si a Aeroportului Iasi, precum si reprezentanti importanti ai comunitatii locale. Dupa discursuri, invitatii au taiat tortul tematic, iar publicul a avut ocazia sa urmareasca si cateva momente artistice traditionale, reprezentative pentru cele doua regiuni – Moldova si Banatul.
„Ne bucurăm să răspundem astăzi nevoilor comunității noastre, împreună cu partenerul nostru, Compania TAROM, prin lansarea cursei Iași-Timișoara.Operarea acestei rute este definitorie pentru ceea ce înseamnă o Românie unită, și, în mod simbolic, acest moment are loc exact în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, legând pe calea aerului două provincii istorice importante: Moldova și Banatul. Cu siguranță impactul generat de această legătura aeriană directă este considerabil atât pentru mediul de afaceri local și regional, care se dezvoltă tot mai mult, cât si pentru facilitarea schimburilor academice și culturale. Nu în ultimul rând, ruta Iași-Timișoara înseamnă pentru cetațenii noștri timp mai mult langă cei dragi și mai multa siguranță.Multumim, pe aceasta cale, partenerului nostru TAROM atât pentru efortul de a răspunde rapid solicitărilor noastre de operare a rutei Iași-Timișoara, cât și pentru susținerea acordată Aeroportului Iași pe tot parcursul dezvoltării”, a declarat Monica Nichitus, Directorul General Provizoriu al Aeroportului Internațional Iași.
„TAROM este compania care unește. Ne bucură foarte mult atunci când reușim să devenim un veritabil liant între românii de pretutindeni. Mi-aș dori să se rețină faptul că de astăzi, un zbor cu TAROM reprezintă cel mai scurt drum dintre Timișoara și Iași. În mai puțin de două ore, pasagerii ajung la destinație. Noi considerăm că românii merită o companie națională care să dezvolte zborurile interne, pentru că aici este un segment de public care a fost neglijat în ultimii ani. În același timp, avem încredere că toate aceste curse vor fi profitabile pentru companie”, a subliniat Wolff Werner Wilhelm, Directorul General al Companiei Naționale TAROM.
”Zona Timișoara-Arad este un pol important de creștere economică la nivel european. Investițiile private, dar și cele publice, dezvoltările real-estate din cele două orașe, dar și din zona peri-urbană a Timișoarei, cum ar fi aeroportul, centre logistice pe transport, centre de producție industrială, unități de producție agricole s.a., oferă o dinamică și o atracție economică a întregii regiuni de vest a României (județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara). Regiunea de vest este una dintre cele mai industrializate regiuni ale României, datorită investițiilor pe care a reușit să le atragă de-a lungul anilor.
Vârful de lance este județul Timiș, acesta asigurând anul trecut aproape jumătate din PIB-ul întregii regiuni, și cu peste 10.000 de euro/cap de locuitor. Această zonă atrage constant investiții românești și străine. Legătura aeriană cu Iașiul, cel mai mare oraș din estul României, nu face doar o punte istorică și geografică între cele două regiuni, Banat și Moldova, dar oferă și mobilitate, dinamism, oportunități de noi afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturale, educaționale, medicale s.a. între cetățeni, posibilități mai mari de colaborare și toate într-un timp mult redus de transport ”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.