Industry

Emirates va opera cu A380 în două clase

alt

Tim Clark, președintele companiei, a confirmat că Emirates lucrează la o versiune A380 cu două clase de călătorie. În prezent, A380-urile Emirates oferă 517 locuri în 3 clase.

Noua variantă A380 nu va avea First Class și ar urma să intre în serviciul comercial în 2016. Barul de pe puntea superioară va fi păstrat. Emirates nu a definitivat încă numărul exact de scaune al A380-ului cu două clase de călătorie, a afirmat Clark. Același oficial a recunoscut că mărirea numărului de scaune va crește greutatea aeronavei. De asemenea, Tim Clark a spus că o versiune mai economică, cu două clase, a Boeing-ului 777 “este din nou în discuție”, dar nu a fost luată nici o decizie legată de acest subiect.

Până atunci, Emirates va reduce – pe termen lung – numărul de locuri de la First Class pe Boeing-urile sale 777-300ER de la 8 la 4 și va utiliza spațiul rezultat pentru a crește distanța dintre scaunele clasei Business. Totodată, Clark a afirmat că în aprilie vor începe lucrările pentru repararea fisurilor apărute în zona de prindere a aripilor la A380-urile din flota Emirates. “Vestea bună este că Singapore Airlines a reintrodus în serviciul comercial fiecare A380 supus acestor reparații în 42 de zile. Noi am calculat 56 de zile pentru fiecare avion”, a adăugat Clark, care speră ca toate reparațiile să fie terminate până în noiembrie 2014.

alt

Leave a Reply