Industry

Dan Plaveti, fost director al unui dealer Opel, noul CEO interimar TAROM

La o zi dupa ce Aeronews.ro a publicat, in premiera, mesajul de despartire de TAROM al fostului CEO Gabriel Stoe, compania a trimis sambata, 6 august, un comunicat de presa prin care anunta schimbarea.

Vi-l redam integral mai jos, dupa care va prezentam biografia lui Dan Plaveti. Aici puteti citi scrisoarea de despartire a fostului CEO interimar, Gabriel Stoe.

“Consiliul de Administratie al Tarom s-a reunit în sedintă joi, 4 august, având pe ordinea de zi mai multe puncte privitoare la activitatea companiei. Unul dintre obiectivele principale ale administratorilor este reprezentat de cresterea eficientei pe toate planurile în cadrul TAROM. O atentie deosebită este acordată evolutiei financiare a companiei, fapt reflectat de rezultatele financiare pentru primele sase luni din 2016, care se încadrează în bugetul aprobat pentru acest an.

Prin urmare, Consiliul de Administratie a decis ca Gabriel Stoe să îsi reia rolul de Director Financiar, pentru a continua ameliorarea rezultatelor financiare si atingerea obiectivelor stabilite pentru 2016. Asa cum este cunoscut, Gabriel Stoe a fost numit Director Financiar al TAROM în 2015, în urma unei selectii efectuate conform OUG 109 / 2011, iar din martie 2016, a preluat interimar si atributiile functiei de Director General. Consiliul de Administratie apreciază activitatea si îi multumeste lui Gabriel Stoe pentru eforturile de a redresa compania si de a consolida echipa executivă.

Selectia unui Director General al TAROM, în conformitate cu prevederile Legii 111 / 2016, este un proces estimat să mai dureze 4-6 luni. Între timp, Consiliul de Administratie doreste să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă si a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atributiile de Director General, începând din 5 august 2016 si până la încheierea procesului de selectie. Dan Plaveti este membru în Consiliul de Administratie al TAROM. Are experientă managerială în companii private si de stat si cunostinte solide în domeniul aviatiei, fiind absolvent al Facultatii de Aeronave. CA are convingerea că proiectele si planurile menite să asigure buna functionare a companiei vor fi continuate de actuala echipă executivă.” Foto: Viorel MG.

Cine este Dan Plaveti?

1983 – 1987 / A urmat cursurile liceului Fratii Buzesti din Craiova.
1988 – 1993 / A studiat la Facultatea de Aeronave din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, obtinand diploma de inginer aeronave, specializarea echipamente de bord si navigatie aeriană.
2006 – 2009 / Membru al Comitetului de Marketing GM Romania
2008 – 2009 / Membru in Consiliul de Franchise, GM Romania (2008-2009)
2002 – 2008 / Director de vanzări si marketing German Top Trading, dealer Opel
2008 – 2009 / Director general al German Top Trading, dealer Opel
2009 – 2010 / Vicepresedinte si apoi presedinte (2010 – 2012) al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), de unde a fost demis de Victor Ponta.
2013 / Administrator al German Top Trading, dealer Opel.
2014 – 2015 / Membru CA in Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti
2015 / Membru CA la CFR Calatori

Leave a Reply