Industry

Blue Air anunță planurile pentru 2014

alt

În pragul aniversării a 9 ani de existență și a peste 9,5 milioane de pasageri transportați, Blue Air “privește cu mândrie în urmă și cu încredere în viitor “, prezentând planurile pentru 2014.

Anul 2013 a fost unul foarte dificil pentru companie, insa rezultatele incep sa apara, dupa multe eforturi. In acest sens, Blue Air anunta ca a inregistrat deja o crestere a vanzarilor de peste 10% fata de cifrele bugetate. Tranzactia de preluare a activitatii comerciale Blue Air a fost incheiata, iar toti angajatii aferenti au fost preluati. Conducerea executiva este asigurata de aceeasi echipa de directori executivi. In prezent, compania Blue Air are un numar de aproximativ 450 de angajati.

La inceputul lunii octombrie, Blue Air a facut un pas foarte important din punct de vedere comercial prin semnarea parteneriatului cu Hahn Air, pentru dezvoltarea distributiei prin GDS (Amadeus, Travelport, Apollo, Sabre, Sirena). Ca urmare a acestui parteneriat, agentiile din peste 190 de tari pot vinde biletele Blue Air, cu decontarea acestora prin sistemul IATA-BSP (Billing and Settlement Plan). Prin intermediul Hahn Air, Blue Air este, automat, si partener interline cu peste 250 de alte companii aeriene si devine o veriga a sistemului mondial de transport aerian.

In ceea ce priveste 2014, un prim pas a fost facut prin introducerea orarului de vara, iar pasagerii isi pot rezerva bilete de avion pana la sfarsitul lunii octombrie 2014 cu preturi ce pornesc de la 25,99 euro*/segment. Pentru anul viitor Blue Air estimeaza 1,5 milioane de pasageri transportati, consolidarea destinatiilor europene existente fiind principalul obiectiv al companiei. Tot anul viitor flota se va mari cu inca doua aeronave, iar Blue Air va opera zboruri cu un numar total de 8 aeronave. Pentru prima data in istoria companiei, doua dintre aceste aeronave vor fi in proprietatea Blue Air, restul de 6 urmand sa fie operate in regim de leasing operational.

Cresterea numarului de aeronave va permite companiei Blue Air reactivarea segmentului de chartere, prin parteneriate strategice cu agentiile de turism. In acelasi timp, se vor crea si noi locuri de munca. Daca salariul mediu la Blue Air se situeaza la nivelul de 84 000 lei/angajat/an, contributiile suplimentare anuale la Bugetul de Stat aduse de fiecare nou angajat se ridica la circa 34 000 lei. Mai mult, din totalul cifrei de afaceri anuale, peste 40% este reprezentata de exportul de servicii, fapt care pozitioneaza Blue Air ca un sustinator activ al economiei romanesti.

Compania Blue Air opereaza zboruri pe 25 de rute europene, iar pasagerii isi pot achizitiona biletele de avion direct de pe pe website-ul oficial, sunand la Call Center ori la una dintre agentiile partenere Blue Air. Accesand www.blueairweb.com, clientii Blue Air isi pot organiza sejurul in cele mai mici detalii, de la idei de vacanta pana la inchirieri auto si solutii de cazare la preturi foarte accesibile.

* taxe de aeroport incluse, locuri limitate

Leave a Reply