Industry

Blue Air, 10 milioane de pasageri

By 20-12-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Blue Air a premiat ieri, 19 decembrie, pasagerul cu numărul 10.000.000. El se numește Alexandru Florescu și s-a îmbarcat pe aeroportul Henri Coandă București pentru zborul spre Bruxelles.

Pasagerul cu nr. 10.000.000 a primit din partea Blue Air un bilet de avion (dus-întors) pe o rută la alegere din rețeaua Blue Air, care numara 29 de destinatii. Pe 13 decembrie transportatorul low-cost a aniversat 9 ani de la primul zbor, anunțând recent și începerea zborurilor București-Koln, despre care puteți citi mai multe aici. “10 milioane de pasageri inseamna enorm pentru o companie romaneasca, atat prin prisma celor 450 de angajati care castiga anual un salariu mediu brut de peste 84.000 RON, dar si din prisma economiei romanesti, in cadrul careia Blue Air a generat pana acum peste 1,2 miliarde de Euro cifra de afaceri, peste 40% din aceasta suma reprezentand export de servicii”, a declarat Gheorghe Racaru, Director General.

Blue Air si-a inceput activitatea cu doua aeronave, 4 rute si 35 de angajati pe 13 decembrie 2004, compania fiind fondata din dorinta de a crea un transportator aerian romanesc care sa ofere calatorii sigure, confortabile, la un pret accesibil. Raspunsul pietei nu a intarziat sa apara, oferta Blue Air bucurandu-se de succes imediat. Astazi, la 9 ani de la lansare, Blue Air a ajuns in topul preferintelor romanilor, iar dezvoltarea continua.

“Odata cu transferul businessului catre compania Blue Air Airline Management Solutions, flota Blue Air s-a marit cu inca 2 aeronave dedicate atat segmentului de chartere cat si curselor regulate, s-a largit paleta destinatiilor oferite cu adaugarea rutei Bucuresti Koln, s-a diversificat sistemul de distributie prin semnarea parteneriatului cu Hahnair, sistem prin intermediul caruia zborurile Blue Air pot fi rezervate si platite in agentiile IATA, din peste 190 de tari. Acestea sunt doar cateva din masurile la care lucram pentru a transforma compania Blue Air, in prima optiune a pasagerilor care calatoresc in scop personal, de afaceri sau deplasari oficiale”, a adaugat Racaru.

alt

Leave a Reply