Industry

Avioanele widebody vor putea opera zboruri pe aeroportul Otopeni si dupa 1 ianuarie 2018

Certificarea acordată Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti miercuri, 20 decembrie, autorizează Aeroportul Intenațional Henri Coandă București să primeasca în siguranță, fără restricții, inclusiv avioane widebody.

Termenul impus de Comisia Europeană pentru conformarea tuturor aeroporturilor din statele UE este 31 decembrie 2017, dată la care intră în vigoare noile criterii europene. CNAB a fost autorizată să opereze Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene: Regulamentul Comisiei Europene nr. 139/2014 privind stabilirea cerințelor tehnice și procedurilor administrative referitoare la aerodromuri și Regulamentul Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene nr. 216/2008 privind normele comune în domeniul aviației civile.

Aeroportul Henri Coandă a respectat și până în prezent standardele europene de siguranță aeronautică, iar, începând cu 20 decembrie, principala poartă aeriană a României îndeplinește inclusiv criteriile impuse de noul regulament al Comisiei Europene. Scopul Regulamentului Comisiei Europene 139/2014 este implementarea și menținerea celor mai stricte standarde de siguranță a aviației civile la nivelul aeroporturilor europene, prin actualizarea tehnicilor și procedurilor care definesc siguranța operării aeronavelor pe aerodromurile UE.

”Certificarea europeană fără restricții de operare reprezintă confirmarea eforturilor pe care echipa CNAB le-a depus în acest an pentru a asigura în permanență un nivel înalt de siguranță, securitate și confort pentru toți pasagerii care tranzitează Aeroportul Henri Coandă. Pentru obținerea acestei certificări, am impus ca priorități eficientizarea procedurilor operaționale, redimensionarea investițiilor în infrastructura aeroportuară și realizarea urgentă a lucrărilor de reparații la piste, platforme și căi de rulare, cu preocupare majoră pentru menținerea celor mai stricte standarde de siguranță a operațiunilor aeriene pe aeroporturile din București”, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

În acest an, Compania Națională Aeroporturi București a realizat unul dintre proiectele de importanță majoră pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare. Astfel, în 2017, CNAB a început și a încheiat lucrările de întreținere și reparații la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internațional Henri Coandă București și la căile de rulare a aeronavelor. Lucrările au totalizat o suprafață de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 și alți 27.745 mp la platforme și la căile de rulare a avioanelor. Foto: Catalina Rus.

Leave a Reply