Industry

Arabian Travel Market: Noutăți flydubai

By 06-05-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Prima zi a târgului de turism Arabian Travel Market (6-9 mai) a fost una deosebit de interesantă pentru aviație. Iată cele mai importante noutăți de la standul flydubai.

Aflat în Dubai pentru ATM 2013 Aeronews a luat pulsul celor mai importante companii aeriene prezente la târg. Am început ziua la standul flydubai, un stand poziționat – așa cum era de așteptat – în imediata apropiere a uriașului glob Emirates. L-am întâlnit în stand pe Ghaith Al Ghaith, CEO-ul flydubai – cu care vom realiza un interviu mai amplu marți, 7 mai – acordând declarații presei din zona Golfului. La doar câteva minute după standul flydubai s-a umplut de reprezentanți media. Motivul? Își făcuse apariția Înălțimea Sa Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președintele Grupului Emirates. Fără a fi înconjurat de bodyguarzi și cu o cafea în mână, Al Maktoum ne-a surprins prin modestia sa. Înaltul oficial Emirates și flydubai a răspuns tuturor întrebărilor venite din partea presei locale. După o scurtă ședință foto Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum a urcat la nivelul superior al standului flydubai alături de CEO-ul Al Ghaith și de un alt oficial pentru o discuție privată.

alt

alt

alt

O altă noutate legată de flydubai este desemnarea companiei drept “Cea mai bună linie aeriană low-cost din Orientul Mijlociu” pentru al 3-lea an consecutiv. Distincția a fost acordată cu ocazia premiilor Business Traveller Middle East. De asemenea, la World Travel Awards 2013 Middle East flydubai a fost ales “Cel mai bun low-cost din Orientul Mijlociu“. Compania este populară nu doar în rândul publicului arab, ci și în rândul jurnaliștilor de aici și a specialiștilor din turism. O dovadă în acest sens: încă de la anunțarea nominalizărilor pentru cel mai bun operator low-cost din regiune majoritatea celor prezenți la decernarea premiilor dădeau ca sigură victoria flydubai.

alt

alt

Nu putem încheia noutățile flydubai fără a aminti de declarația făcută în prima zi ATM 2013 de CEO-ul companiei, Ghaith Al Ghaith. Acesta a afirmat că flydubai va comanda cel puțin încă 50 de avioane până la sfârșitul anului, cel mai probabil cu ocazia Dubai Air Show din luna noiembrie. “Până în 2015 comanda anterioară de 50 de aeronave – din care am primit 29 până în prezent – va fi terminată. La felul în care creștem acum vom avea nevoie de aeronave adiționale, astfel că trebuie să plasăm o nouă comandă de avioane care ne vor fi livrate după 2015. În prezent purtăm discuții atât cu Boeing cât și cu Airbus”, a completat Al Ghaith. Declarația oficialului flydubai vine să susțină știrea publicată de Aeronews aici. flydubai deservește în prezent 57 de destinații din 33 de țări si evolueaza in mod sustinut. Vom reveni cu impresiile Aeronews despre zborurile flydubai pe ruta București-Dubai și retur în zilele următoare.

alt

alt

alt

Leave a Reply