Industry

VIDEO: Aterizări cu scântei. La propriu.

alt

Weekend-ul a adus două aterizări cu scântei. Una a avut loc pe aeroportul Vnukovo din Moscova și alta pe Newark, New York. Ambele au avut final fericit, nefiind înregistrați răniți.

Sâmbătă dimineața, la ora locală 1 AM, un Havilland DHC8-100 al companiei US Airways Express) a fost nevoit să aterizeze “pe burtă” pe aeroportul Newark (New York) după trenul de aterizare nu a putut fi coborât. Aeronava decolase din Philadelphia și avea 31 de pasageri la bord plus 3 membri ai echipajului. Pilotul a înconjurat aeroportul new-yorkez timp de 90 de minute pentru a consuma carburant după care a aterizat pe covorul de spumă creat de pompieri. Nici unul dintre pasageri nu a fost rănit, dar pista a fost închisă până ce avionul a fost remorcat și covorul de spumă, înlăturat. NTSB (Comisia Națională de Siguranță a Transporturilor din SUA) a deschis o anchetă care analizează incidentul. Acesta a fost surprins de o cameră de luat vederi, scânteile fiind vizibile.

Un alt incident cu scântei a avut loc vineri, 18 mai, pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Trenul de aterizare din partea stângă al unui Boeing 737-400 al companiei UTair a luat foc imediat după aterizare. Avionul, cu 129 de pasageri și 7 membri ai echipajului la bord, venea din Stavropol. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unor probleme la frâne, în urma acestuia aeronava fiind imobilizată pe pistă. Evacuarea pasagerilor – pe aripă și pe toboganul gonflabil din fața avionului – a durat 3 minute, potrivit unui martor care a și filmat incidentul. Nimeni nu a fost rănit. Pista aeroportului a fost închisă timp de două ore și jumătate, perioadă în care 23 de zboruri au fost direcționate spre alte aeroporturi.

http://www.youtube.com/watch?v=O7aW_JjTxmQ

Leave a Reply