Industry

Airbus A350 XWB la Singapore Air Show

alt

Pe 11 si 12 februarie Airbus va prezenta, static și prin demonstrații aeriene, A350-900 (MSN3) la Singapore Airshow, eveniment ce are loc între 11-16.02, aceasta fiind prima apariţie A350 la un astfel de eveniment.

A350 XWB, cel mai modern widebody al momentului, se află într-o fază avansată a programului de testare. Intrarea în serviciul comercial este programată pentru trimestrul patru al acestui an alături de Qatar Airways. Participarea aeronavei la evenimentul din Singapore va oferi vizitatorilor posibilitatea să o vadă de aproape atât la sol, cât şi în zbor, când vor fi demonstrate manevrabilitatea, designul şi nivelul de zgomot foarte redus. Cu o cabină largă și o autonomie de până la 8.250 mile nautice (15.280 km), A350 XWB va răspunde foarte bine nevoilor companiilor aeriene din Asia-Pacific care au curse către Europa şi America de Nord. La ora actuală, comenzile ferme pentru acest model în regiunea menţionată totalizează 244 de unităţi, reprezentând 30% din vânzările totale. Până acum, 812 aeronave A350 XWB au fost comandate de către 39 de clienţi la nivel mondial.   

alt

Asiana Airlines a selectat Airbus Flight Hour Services (FHS) pentru a livra componente suport pentru flota sa de aeronave A380. Acordul FHS, valabil pe 10 ani, acoperă componentele înlocuibile de linie pentru A380, garantează disponibilitatea piselor de schimb pe toată durata de serviciu şi existenţa unui stoc la baza principală a clientului şi la alte staţii, precum şi reparaţiile. Compania sud-coreeană Asiana Airlines va deveni cel de la 12-lea operator de A380 o dată cu livrarea primei aeronave de acest tip în cel de al doilea trimestru al acestui an. Compania aeriană are comenzi ferme pentru şase aeronave A380 care vor deservi rutele principale din Seul către SUA.

http://www.youtube.com/watch?v=G_R1xHiIW1g

Leave a Reply