Features

Air Navigation Convention 2014

alt

Pe 6 și 7 martie, in campusul Rectorat al Universitatii Politehnica Bucuresti a avut loc a 5-a ediție Air Navigation Convention, eveniment organizat de studentii specializarii Air Navigation din cadrul Facultatii de Inginerie Aerospatiala, UPB.

Tema ediției din acest an a fost “Flight Over the Career Path“. La eveniment au participat experti din domeniul aviatiei si ingineriei aerospatiale la nivel national si european, profesori si studenti ai marilor centre universitare din Europa, reprezentanti ai unor companii care furnizeaza servicii de trafic aerian, etc. În cele două zile, reprezentanții unor companii internationale ca EUROCONTROL, ALOFT Aviation Consulting, BBA Aviation, ICAO, DFS, AustroControl, Romatsa, Fokker Engineering Romania, EURO AVIA, Romanian Airport Services si Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) le-au prezentat studentilor cele mai importante oportunitati din domeniu la ora actuala.

Prin workshop-uri și sesiuni dedicate, studenții au avut ocazia să interacționeze cu experții din domeniu și cu alumni ai acestei specializări, să le adreseze întrebări și să-și formeze o imagine mai clară despre pașii pe care trebuie să-i urmeze în carieră. După discursul de deschidere, accentul a căzut pe programe de dezvoltare oferite studenților de alte facultăți și instituții. În acest sens, cei prezenți au avut ocazia să asculte expunerile reprezentanților Imperial College of London, dar și Technische Universität Darmstadt. Dr. Ing. Cosmonaut Dumitru Prunariu a sustinut un speech interesant in prima zi a evenimentului, vorbindu-le studenților despre cât de important este să caute mereu oportunități în domeniu, să nu se mulțumească cu puțin și să-și urmeze pasiunea. Ne-a atras atenția conceptul Multi-Crew Pilot License (MPL), prezentarea fiind făcută de Cpt. Dumitru Șerban și de studentul Augustin Udriștioiu. Multi-Crew Pilot License este  un nou program de instruire in aviatie care se va desfasura in Romania prin intermediul organizatiei EURO AVIA. Un concept care implică utilizarea tehnologiilor de vârf și care se dorește a fi implementat, în viitorul apropiat, în sectorul privat, fiind susținut și de AACR, autoritatea de reglementare în domeniu.

Studentul Istvan Barna Jakab, alaturi de Patrick Moylan (BBA Aviation), au sustinut o prezentare despre eficientizarea procesului de parcare a aeronavelor pe platforma, in timp ce Tom Lintner (Lex Volo) și Terry Eisenbart (ALOFT Aviation Consulting) le-au oferit studenților sugestii utile legate de reușita la interviul de angajare. Seria prezentărilor a fost continuată de Dijana Trenevska, o tânără absolventă a programului EUROCONTROL Graduates, care a vorbit despre ce inseamna sa fii parte a unei organizatii aviatice internationale de top inca de la inceputul carierei. Per ansamblu, Air Navigation Convention 2014 s-a dovedit un eveniment interesant si util pentru toti cei prezenți, studenți și invitați de marcă. Aeronews.ro a fost partener media al evenimentului.

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply