Industry

Air India 777, urgență la București

alt

Un Boeing 777-300ER Air India ce zbura între New Delhi și Frankfurt a aterizat de urgență la București, pe Henri Coandă, în dimineața zilei de 12 mai.

Aterizarea de urgență a aeronavei inmatriculate VT-ALP a avut loc la ora 7:32 AM. Pilotul a luat decizia de a ateriza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă după ce un senzor a arătat un posibil incendiu în cală. După aterizare, cei 320 de pasageri aflați la bord au fost debarcați și bagajele scoase din avion. În urma inspecției efectuate de către echipele IGSU nu s-a descoperit nimic anormal, semn că avertizarea s-a datorat unui senzor defect. Pasagerii au fost cazați în terminalul aeroportului, unde au primit apă și diferite gustări. Air India va decide dacă trimite o altă aeronavă pentru a prelua pasagerii sau dacă ei își vor continua drumul cu același 777-300ER (VT-ALP), decizie care aparține pilotului.

Update: Unii dintre pasagerii care trebuiau să ajungă astăzi în Frankfurt și-au cumpărat bilete pe alte zboruri din București către Germania programate sâmbătă, 12 mai. Restul pasagerilor au fost cazați la un hotel din apropierea aeroportului și așteaptă să vadă dacă aeronava implicată în incident își poate continua drumul. Aprobarea va veni în urma unui control tehnic amănunțit efectuat de un tehnician specializat în Boeing 777. Aeronava a parasit Romania in decursul zilei de duminica, 13 mai.

Leave a Reply