IndustryParis 2019

Air France: LiFi Power la Paris Airshow (17-23 iunie)

By 13-06-2019 June 14th, 2019 No Comments

Saptamana viitoare, in cadrul Paris Airshow (aeroportul Le Bourget), Air France, Latécoère si Ubisoft vor prezenta tehnologia LiFi (Light Fidelity) folosind lumina pentru a transmite date.

Vazut de multi ca urmatoarea etapa pentru transmisiile de date in zbor, LiFi va fi in centrul atentiei la standul Latécoère (Hall 2a – B254), unde vizitatorii vor putea admira o replica la scara 1:1 a unui interior Airbus Air France mediu-curier, cabina echipata cu tehnologia LiFi. Cei interesati vor putea sa testeze viteza acestei noi tehnologii gratie unor demonstratii live.

Infrastructura LiFi gandita de Latécoère permite sistemelor de divertisment la bord si celor de comunicatii sa ofere cea mai buna conectivitate in timpul zborului. Cateva dintre avantajele acestei tehnologii: transfer de date multimedia de mare viteza, de 100 de ori mai rapid decat actualele sisteme Wi-Fi, mai putine cabluri la bordul avionului (eliminarea cablurilor de cupru si inlocuirea lor cu sisteme optice). Implementarea tehnologiei LiFi pe cabina avionului care va fi prezenta la Paris Airshow s-a facut cu ajutorul Air France Industries KLM Engineering.

Leave a Reply