Industry

Aeroportul Queen Alia are un nou terminal

alt

Pe 21 martie va fi inaugurat noul terminal al aeroportului internațional Queen Alia (QAIA) din Iordania. Este de așteptat ca terminalul să tripleze capacitatea aeroportului.

Proiectat de celebra firmă de arhitectură Foster + Partners, terminalul ocupă 103.000 mp și are un cost estimat la 750 de milioane de dolari. Noul terminal ar trebui să mărească capacitatea aeroportului Queen Alia până la 9 milioane de pasageri anual, de trei ori mai mult decât în prezent. Construcția terminalului a început în anul 2008, Foster + Partners inspirându-se din corturile beduinilor în realizarea designului acestuia.

QAIA se află la 32 km de capitala Amman, în sud, și este cel mai mare aeroport din Iordania. În prezent 44 de companii aeriene zboară către/de la QAIA, oferind 1220 de zboruri pe săptămână. Printre acestea se numără curse easyJet de pe Londra Gatwick (3x săptămânal) și zboruri zilnice de pe Londra Heathrow operate de British Airways și Royal Jordanian, membri în alianța oneworld. Pe 3 martie Royal Jordanian a început să opereze de la noul terminal zboruri către Atena, Doha și Sharm El Sheikh, urmând ca pe 21 martie să-și transfere complet operațiunile la noul terminal.

alt

Leave a Reply