Industry

Aeroportul International Sibiu: +32% trafic in primele 6 luni ale anului

Raportul Airports Council International (ACI) Europe confirmă o creștere de trafic pe aeroportul din Sibiu cu peste 32% in prima jumătate a anului 2015.

În acest moment, Aeroportul Internațional Sibiu se situează pe locul 2 în grupa aeroporturilor cu un trafic sub cinci milioane de pasageri anual, din care face parte. Dupa creşterea consemnată în primul trimestru al anului de ACI Europe, datele demonstrează că trendul ascendent se păstrează şi pentru al doilea trimestru consecutiv. În cifre absolute, este vorba despre un număr de 137.896 pasageri deserviţi în această primă jumătate a anului.

„Pentru a menţine acelaşi trend, în urma demersurilor efectuate pentru promovarea potenţialului de trafic în faţa companiilor aeriene, pe relaţia cu Italia, Spania, Franţa, administraţia aeroportuară, împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu, ia în calcul reluarea în această toamnă a procedurilor de licitaţie pentru deschiderea de noi curse”, a declarat Marius Gîrdea, directorul general AIS.

Premergător organizării procedurilor de licitaţie, companiilor aeriene le-au fost puse la dispoziție datele necesare pentru luarea deciziilor precum și pentru prioritizarea deschiderii de noi conexiuni aeriene cu ajutorul unor programe specializate în elaborarea şi transmiterea de planuri de business, personalizate pentru necesităţile fiecăreia dintre ele.

Screen Shot 2015-08-13 at 3.00.26 PM

Leave a Reply